Прес-центр21 листопада 2017, 15:11

Зустріч начальника служби у справах дітей з в.о. старости Тополівського старостинського округу

21 листопада 2017 року відбулася зустріч начальника служби у справах дітей Троїцької райдержадміністрації з в.о. старости Тополівського старостинського округу з питань щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. 

Під час зустрічі обговорено питання ефективного використання субвенції на будівництво / капітальний ремонт / реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво / придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації.

Наталія Володимирівна акцентувала увагу на тому, що діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років мають право згідно із законодавством стати на соціальний квартирний облік за місцем походження або проживання до влаштування під опіку, піклування, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, державні установи. Після досягнення 18 років дитині протягом одного місяця мають надати соціальне житло до надання іншого впорядкованого житла для постійного проживання. Та на практиці це не завжди вдається, адже найперша причина - дефіцит житла.

«Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – це важливий крок у процесі деінституціоналізації, який дозволяє створити умови для зростання дітей в сімейному середовищі», наголосила Наталія Мороз.