Прес-центр25 серпня 2020, 13:08

Засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

23 серпня 2020 року відбулось засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з порядком денним «Про заходи із протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території Троїцького району».

Станом на 23.08.2020 на території Троїцького району лабораторно підтверджено 4 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію у вірусологічній лабораторії ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України».

За результатами засідання комісії було вирішено:

1. Продовжити виконання заходів спрямованих на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

2. Продовжити інформування громадськості, у тому числі через засоби масової інформації, щодо необхідності виконання заходів із запобігання захворюванню та подальшому поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

3. Посилити державний нагляд (контроль) за дотримання санітарного законодавства у тому числі постанов Головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів у перукарнях та салонах краси, дошкільних закладах, закладах громадського харчування, закладах фізичної культури і спорту.

4. Забезпечити здійснення заходів державного нагляду (контролю) за об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, закладів громадського харчування відповідно до встановлених вимог із дотриманням протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених Головним державним санітарним лікарем України.                                      

5. Заборонити проведення масових заходів, присвячених святкуванню 29-ї річниці Дня Незалежності України та Міжнародного Дня поля.