Прес-центр21 липня 2020, 08:07

Засідання комісії щодо субвенції для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа у 2020 році

У цей нелегкий час усі ми можемо потребувати підтримки та захисту. Особливо, коли мова йде про дітей-сиріт… Дати упевнений старт у житті їм може лише держава. Невід'ємною частиною такої підтримки є придбання житла.

20 липня 2020 року в Привільській сільській раді начальник Служби у справах дітей Троїцької райдержадміністрації Наталія Мороз взяла участь у засіданні комісії з питань розподілу та надання у 2020 році, субвенції з державного бюджету на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Було проінформовано, що Постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2020 року № 515 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017р. № 877» затверджено Порядок та умови надання у 2020 р. коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Під час засідання члени робочої групи затвердили список дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, віком від 16 до 23 років у тому числі дітей, які досягли 23-річного віку протягом поточного бюджетного року, та перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Привільської сільської ради станом на липень, які мають відповідний статус і потребують поліпшення житлових умов, виплати грошової компенсації із визначенням окремо щодо кожної дитини обсягу такої компенсації для забезпечення їх житлом за рахунок субвенції з державного бюджету.

Також члени робочої групи склали усі необхідні протоколи, які подадуть на засідання комісії до Луганської обласної державної адміністрації.

Впродовж 2019-2020 років 4 особи із Троїцького району отримали власне житло.

Робота в даному напрямку продовжується.