Прес-центр11 червня 2020, 16:06

Відділ освіти Троїцької райдержадміністрації інформує про проведені основні заходи в сфері культури

Діяльність закладів культури району, підпорядкованих Відділу освіти Троїцької райдержадміністрації, протягом квітня-травня поточного року в умовах карантинного режиму була спрямована на забезпечення повноцінного функціонування та розвитку культурно-дозвіллєвої інфраструктури у форматі онлайн із застосуванням електронних комунікацій та технологій. Комунікація з користувачами культурних послуг та презентації культурних продуктів здійснювалися на сайті Facebook. Працівники закладів культури району проводили постійну роботу по залученню учнівської молоді в культурно-освітніх онлайн заходах.

Протягом квітня місяця тривав онлайн фото-конкурс «Найкраща мама - моя», в рамках якого громадськість мала змогу ознайомитись з фото-матеріалами та проголосувати, на їх думку, за найкращі світлини.

У квітні-травні заклади освіти та культури взяли участь у тематичній інтернет-презентації «Культурна мозаїка» з нагоди відзначення Всесвітнього Дня культурного розмаїття в ім’я діалогу та розвитку.

Робота культурно-освітніх працівників спрямована на збагачення духовної скарбниці нашого народу, примноження слави району, на розвиток самобутньої культури рідного краю. Потягом звітного періоду заклади культури взяли участь в обласній Інтернет-акції музично-інструментального, вокально-хорового, хореографічного, театрального мистецтва. Заклади культури долучилися до обласного фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва «Танцювальне перехрестя».

З метою національно-патріотичного виховання учнівської молоді заклади культури брали участь в обласній патріотичній акції «Квітка пам’яті», патріотичній акції «Вишиванка єднає України» та Всеукраїнському флешмобі «Код Єдності» до Дня вишиванки.

До 75-річчя Перемоги у Другій світовій війні були проведені онлайн-заходи, акція «Свіча пам’яті», онлайн-виставки дитячих малюнків «Букет для ветерана». До Дня пам’яті та примирення проведено акцію «Журавлі пам’яті».

Бібліотечними закладами були проведені тематичні онлайн-заходи та виставки дитячої творчості. Користувачі книгозбірень долучалися до проведення різнопланових онлайн-флешмобів, онлайн-привітань, літературних читань, конкурсів, презентацій, проводили онлайн-навчання основ комп'ютерної грамотності, майстер-класи, онлайн-вікторини та інші творчі проекти.

За звітний період закладам культури району були вручені Подяки за вагомі творчі здобутки, активну участь у культурно-мистецькому житті району та області, розвиток аматорського мистецтва та популяризацію хореографічного мистецтва, збереження народних традицій, високу патріотичну свідомість і повагу до історичного минулого України.

На теперішній час робота закладів культури спрямована на забезпечення реалізації державної політики у сфері культури, розвитку усіх видів професійного та аматорського мистецтва, художньої творчості, організації культурного дозвілля населення району.