Прес-центр15 червня 2017, 16:06

Відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації

15 червня 2017 року  голова Троїцької райдержадміністрації Олександр Іванов провів засідання колегії. У роботі взяли участь  заступник голови районної ради Олександр Мороз, члени колегії, головний спеціаліст організаційного відділу апарату облдержадміністрації Олександр Тхоренко, селищний та сільські голови, начальники управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники сільськогосподарських підприємств району, представники районних громадських організацій та політичних партій, ЗМІ.                                                                                        

На порядку денному засідання колегії  було розглянуто питання:

1. Про підсумки опалювального сезону 2016-2017 років та завдання з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

2. Про стан реалізації державної політики в галузі культури закладами культури району.

3. Про стан забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду та документів з особового складу в організаціях, підприємствах, установах району.

З першого питання «Про підсумки опалювального сезону 2016-2017 років та завдання з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років» доповіла головний спеціаліст з питань  містобудівного кадастру, в.о начальника відділу містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації        Юлія Твердохліб, наголосивши на проведення опалювального сезону 2016-2017 років в цілому по району без аварій та збоїв, відключень об’єктів за несплату. Теплом були своєчасно забезпечені всі об’єкти відділу освіти райдержадміністрації, охорони здоров’я, підприємства житлово-комунального господарства, установи бюджетної сфери, підприємства та організації району, населення.                                                                   

З другого питання надала інформацію головний спеціаліст, в.о. начальника відділу культури райдержадміністрації Світлана Васильєва, зазначила, що забезпечення культурного життя та активної участі в ньому, створення сприятливих умов національно-культурного розвитку, збереження національно-культурної спадщини, задоволення інтелектуальних і духовних потреб населення є основними пріоритетами діяльності закладів культури району. Збережено існуючу мережу закладів культури клубного типу, бібліотек, музей, дитячу музичну школу. Не допускається затримки фінансування закладів культури, збережено досягнутий рівень соціальних гарантій для працівників культури, забезпечується своєчасна виплата заробітної плати. Але проблемними питаннями залишаються: недостатня кількість штатних одиниць творчих працівників, прийняття державної програми «Бібліобус» для забезпечення доступу громадян віддалених населених пунктів до інформації, відсутність опалення у 12 сільських закладах культури, необхідність проведення ремонтів закладів культури району, придбання сценічних костюмів та взуття.

«Про стан забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду та документів з особового складу в організаціях, підприємствах, установах району» звітувала начальник архівного відділу райдержадміністрації  Людмила Ніколенко. Відзначила, що серед 53 підприємств, установ та організацій району, які передають документи до архівного відділу райдержадміністрації були оглянуті 34 установи, в 14 установах із 34 були виділені окремі архівні приміщення, які обладнані стелажами. Проблемним питанням залишилось питання – в 13 установах відсутні вогнегасники; плани евакуації, інструкції з пожежної безпеки відсутні в 18 установах.

Підсумовуючи роботу колегії голова наголосив на необхідності активізації діяльності керівників та працівників відповідних підрозділів з кожного напрямку розглянутих питань.

З усіх розглянутих питань прийняті відповідні рішення.