Прес-центр21 листопада 2017, 16:11

Урочисті заходи до Дня Гідності та Свободи

Сьогодні, 21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

Властиве будь-якій демократичній системі змагання влади, змагання з опозицією не повинне виливатися у внутрішню війну, війну без правил, яка б послаблювала б країну перед зовнішньою загрозою.

«Ми невідворотно обрали шлях до європейської країни, розпочали та продовжуємо реформи, розбудовуємо громадянське суспільство в Україні»,- наголосив президент України Петро Порошенко.

В Троїцькому районі пройшли заходи присвячені Дню Гідності та Свободи України.

В бібліотеках району пройшли бесіди та літературні огляди. Троїцький історико-краєзнавчий музей «Витоки» провів тематичну виставку до Дня Гідності та Свободи. В Троїцькій гімназії за участю першого заступника голови райдержадміністрації Олега Сліпця, начальника відділу освіти райдержадміністрації Людмили Суської відбулась загальногімназійна лінійка-реквієм, присвячена вшануванню подвигу учасників революції Гідності.

«Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну власне життя»,- наголосив Олег Володимирович.

 Хвилиною мовчання діти вшанували пам'ять Героїв Майдану і воїнів – захисників України, які загинули за світле майбутнє України.