Прес-центр30 серпня 2017, 14:08

Сергій Ушаков: Відповідальність посадових осіб, військовозобов’язаних і призовників за порушення правил військового обліку громадян України.

         Про це, 28 серпня 2017 року в залі засідань Троїцької районної ради відбувся семінар з порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних для спеціалістів з питань кадрової роботи організацій, установ, підприємств району та органів місцевого самоврядування. Захід був проведений з метою вивчення порядку організації та ведення військового обліку на підприємствах та підготовки до перевірок стану військового обліку контролюючими органами.
В ході семінару були роглянуті питання:
• Організація та порядок ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах.
• Військовий облік громадян України. Загальні положення.
• Відповідальність посадових осіб, військовозобов’язаних і призовників за порушення правил військового обліку громадян України.

Начальник відділу обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу Білокуракіно-Троїцького ОРВК капітан Сергій Ушаков інформував про правила та рекомендації по оформленню військово-облікових даних призовників та наголосив на обов’язковому дотриманні правил військового обліку призовників і військовозобов’язаних в організаціях, установах, на підприємствах району та в органах місцевого самоврядування.
Також він ознайомив присутніх з законодавчими аспектами ведення військового обліку та методичними вказівками щодо бронювання військовозобов’язаних.

З актуальних питань учасникам семінару були надані відповідні рекомендації.