Прес-центр19 cічня 2018, 09:01

Розпочато процес оновлення складу громадської ради при Троїцькій райдержадміністрації

Відповідно до Постанови КМУ від 3 листопада 2010 року № 996 та розпорядженням голови райдержадміністрації від 18 січня 2018 року № 25, утворено ініціативну групу з підготовки установчих зборів для формування складу громадської ради при Троїцькій райдержадміністрації.

До складу ініціативної групи увійшли 5 осіб: 4 представники інститутів громадянського суспільства та представник ОВВ.

Установчі збори для формування складу громадської ради  планується провести 13 лютого 2018 року.

Громадська рада при районній державній адміністрації як постійно діючий колегіальний виборний консультативно - дорадчий орган утворюється на підставі пункту 8 Типового положення про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».

            Склад громадської ради формується на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі громадської ради та були внесені інститутами громадянського суспільства. Кількісний склад громадської ради визначається установчими зборами на строк у два роки.

            До складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об'єднань, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації (далі - інститути громадянського суспільства), які зареєстровані в установленому порядку і проводять діяльність на території України.

            До складу громадської ради може бути обрано не більш ніж по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.

            Членство в громадській раді є індивідуальним.

            Для участі в установчих зборах до ініціативної групи подається заява у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

            До заяви додаються:

    - рішення керівника інституту громадянського суспільства про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (за наявності);

    - біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, контактної інформації та копія паспорта;

    - копія виписки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій та витяг із статуту (положення) інституту громадянського суспільства щодо цілей і завдань його діяльності, засвідчені в установленому порядку;

    - інформація про отримання інститутом громадянського суспільства як володільцем бази персональних даних його членів згоди делегованого ним представника на обробку його персональних даних;

    - інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства (відомості про проведені заходи, реалізовані проекти, виконані програми, друковані видання, подання інститутом громадянського суспільства відповідному органу письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості тощо) протягом останніх двох років.

            Зразок заяви для участі в установчих зборах розміщено на веб-сторінці райдержадміністрації. Документи приймаються ініціативною групою до 5 лютого 2018 року включно (крім вихідних та святкових днів) за адресою: Луганська обл., смт Троїцьке, пр.Перемоги, 60, з 08 до 17 год. Телефон для довідок: 2-10-02. Відповідальна особа –  Чумак Ярослав Євгенович.