Прес-центр15 cічня 2018, 10:01

Правила поведінки та пересування на льоду

Існує ряд заходів безпеки при переміщенні по льоду. Перед тим, як ступати на його поверхню, слід перевірити його товщину, а потім вже поступово здійснювати кроки. Якщо у заході бере участь відразу кілька людей, то не варто усім відразу виходити на лід, краще, щоб один слідував за іншим на певній відстані.

У тому випадку, якщо у рибалок з собою мається об’ємний вантаж, то його не рекомендується переносити на собі. Безпечніше прив’язати до нього один кінець мотузки і волочити за собою, тримаючи за другий.

Якщо товщину льоду перевірити складно, наприклад, якщо область занесена снігом, то краще не ризикувати, а обійти її на чималій відстані, так як саме в таких місцях ймовірність провалитися особливо висока.

Перебуваючи на кризі завжди пам’ятайте про безпеку

Прорубуючи ополонки, не варто розташовувати їх занадто близько один до одного. По-перше, це ніяк не відіб’ється на майбутньому улові. А по-друге, це підвищує ймовірність того, що лід проломиться. Також небажано, щоб поруч розташовувалося більше двох лунок. Якщо в риболовлі бере участь відразу кілька людей, то натовпом ловити не варто, розміщуватися рибалкам бажано на відстані не менше десятка метрів.

Не варто нехтувати і тими звуковими сигналами, які подає сама природа. Тріск льоду – одна з ознак недостатньої його надійності, в цьому випадку, рекомендується лягти на живіт і відповзти на безпечну відстань.