Прес-центр6 грудня 2017, 14:12

Першочергове завдання влади — захист прав дітей

06 грудня 2017 року у Троїцькій селищній раді відбулось обговорення щодо придбання соціального житла для дітей — сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, які стоять на квартирному обліку у Троїцькій селищній рад.

         У обговоренні взяла участь начальник служби у справах дітей Наталія Мороз.

         “Законом України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», який є складовою частиною законодавства про охорону дитинства, встановлено, що держава здійснює повне забезпечення дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа.    Статтею 33 Закону чітко визначено, що діти – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років, у разі відсутності у таких дітей житла мають право зараховуватись на квартирний облік та соціальний квартирний облік за місцем їх походження або проживання. Після досягнення 18 років такі діти протягом місяця забезпечуються соціальним житлом до надання їм благоустроєного житлового приміщення для постійного проживання.

         Житловим кодексом Української РСР передбачено, що особи, які повернулись з державного дитячого закладу або сімейних форм виховання, жиле приміщення надається поза чергою” — наголосила Наталія Володимирівна.