Прес-центр5 червня 2018, 16:06

Обговорені питання медичного обслуговування населення та розвиток соціально - культурної сфери району

05 червня 2018 року голова райдержадміністрації Олександр Іванов провів щомісячну нараду за підсумками минулого місяця із начальниками управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації з питань визначення пріоритетних напрямків роботи, забезпечення доступності медичної допомоги та якісного медичного обслуговування для населення, зокрема надання паліативної допомоги мешканцям району. Були обговорені проблемні питання в діяльності та перспективи розвитку соціально - культурної сфери району. 
Головний спеціаліст, в.о. начальника відділу освіти райдержадміністрації Євгенія Грибинюк проінформувала про організацію роботи пришкільних таборів, оздоровлення дітей району в закладах оздоровлення, передачу майна з балансу відділу освіти райдержадміністрації на баланс утворених об’єднаних територіальних громад.
Головний лікар Троїцького ТМО Наталія Кайда надала інформацію про заходи з оптимізації видатків на утримання закладу, забезпечення населення медичними послугами, заключення договорів між сімейними лікарями та пацієнтами на медичне обслуговування, вирішення завдань практичної діяльності, співпрацю з КП Троїцьким РЦПМСД, роботу медичного закладу з урахуванням збереження штатної кількості медичних працівників та обговорення з головами ОТГ питань щодо можливості співфінансування роботи закладу.
Начальник відділу культури райдержадміністрації Зінаїда Гуртяк доповіла про роботу закладів культури в районі, проведення травневих свят, участі в щорічному відкритому обласному фестивалі "Луганщина - це Україна", присвяченому 80-річчю Луганської області, участі у встановленні рекорда України - виконання хореографічної постановки "Слобожанська полька", підготовку до проведення заходів з нагоди дня медичного працівника.
Про ситуацію з наповненням районного бюджету було заслухано інформацію заступника начальника управління – начальника бюджетного відділу фінансового управління райдержадміністрації Тетяна Сагула.
Підсумовуючи Олександр Миколайович зауважив, що розглянуті питання потребують постійного контролю. У зв’язку з цим, начальникам закладів необхідно проводити зустрічі з керівниками ОТГ району для обговорення та вирішення проблемних питань, опрацювання пропозицій щодо подальшого розвитку району та забезпечення населення якісними послугами.