Прес-центр5 вересня 2019, 13:09

На розширеній апаратній нараді розглянули актуальні питання життєдіяльності району

У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, служб району.

Під час наради керівники відповідних структурних підрозділів звітували про проведену роботу за минулий місяць.

З інформацією про основні показники та види податків, які входять у складову бюджету району виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Олена Севостьянова, яка зазначила, що зведений бюджет Троїцького району складається з 4 бюджетів: Троїцького районного бюджету та 3 сільських бюджетів. З 4 бюджетів доходну частину за 8 місяців 2019 року виконали 4: Троїцький районний бюджет – 106 %, Покровська сільська рада – 112%, Тарасівська  сільська рада – 107 %, Тимонівська сільська рада – 134 %. У загальний фонд зведеного бюджету району  станом на 01.09.2019 надійшло 7399,8 тис. грн доходів (без врахування трансфертів), при плані 6591,8 що складає 112 % до затверджених показників місцевими радами. Понад план одержано доходів 808,0 тис. грн. До річного уточненого плану виконання становить 68 %.

Трансфертів з державного бюджету до загального фонду місцевого бюджету профінансовано в обсязі 60527,6 тис. грн.

На видатки загального фонду за 8 місяців 2019 року спрямовано 68748,5 тис. грн., що становить 87 % до затвердженого плану. Забезпечено фінансуванням усі захищені видатки бюджету.

До спеціального фонду надійшло 515,1 тис. грн (без урахування трансфертів) – 142 % до плану. Трансфертів – 35,1 тис. грн – інша субвенція.

Видатки спеціального фонду склали 841,4 тис. грн.

Про роботу та медичне обслуговування людей похилого віку в Троїцькому обласному будинку-інтернаті інформувала директор Троїцького обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів Галина Марченко.  На обслуговуванні знаходяться 35 пенсіонерів. Ведеться підготовка до осінньо-зимового періоду.

Начальник районного центру зайнятості Вадим Марченко інформував про  облік та реєстрацію населення у центрі зайнятості. Станом на 01.09.2019 358 осіб мають статус безробітного, усього мали статус безробітного протягом 8 місяців 2019 року 1086 осіб. За сприянням Троїцького районного центру зайнятості були працевлаштовані 716 осіб, в т.ч. до набуття статусу безробітного – 221 особа та 495 безробітних осіб.

2 особам було надано одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, в т.ч. 1 учаснику АТО.

На сьогодні на обліку перебуває 8 осіб з інвалідністю, 10 учасників АТО, 8 осіб з числа ВПО. Надаються консультації та правова допомоги з питань працевлаштування.

Про забезпечення прав дітей, здійснення контролю за умовами їх виховання та проведення профілактики дитячої злочинності та бездоглядності, проінформували начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз та директор Троїцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Дородаєва. За словами фахівців особлива увага приділяється роботі з багатодітними сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах. Найефективнішою формою роботи по вирішенню проблем і потреб сімейного неблагополуччя є соціальний супровід. Проводиться робота з питань вирішення проблемних питань учасників АТО та членів їх сімей. Проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини, де надається статус дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту. На сьогодні у районі його отримали 168 дитини. Наталія Володимирівна зазначила, що службою у справах дітей райдержадміністрації проведено рейд «Урок», ведеться чітка, системна робота щодо соціального захисту прав дітей, розвитку сімейних форм виховання дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики дитячої безпритульності та бездоглядності.

Про надання житлових субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, надання допомоги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах, забезпечення оздоровлення та санаторно-курортного лікування громадян надала інформацію заступник начальника управління, начальник відділу грошових виплат та компенсацій управління соціального захисту населення райдержадміністрації Інна Острікова. Оздоровчими та відпочинковими послугами охоплено 640 дітей, з них 75 дитина – охоплена оздоровленням, 565 – відпочинковими послугами. За категоріями охоплено відпочинком 7 дітей-інвалідів, 112 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, 203 дитини диспансерної групи, 43 талановитих та обдарованих дітей, 18 дітей учасників АТО, які перебувають у складних життєвих обставинах – 16, діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села – 210 осіб, діти та 1 дитина, постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи. На оздоровлення та відпочинок з місцевого бюджету витрачено 269,1 тис. грн.

Про роботу соціальних працівників районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) з громадянами похилого віку, про покращення якості надання соціальних послуг надала інформацію директор Троїцького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Валентина Ільницька. Було надано соціальні послуги 907 громадянам похилого віку.

З питань освітньої галузі, зокрема, модернізації мережі навчальних закладів району, проведення тренінгів та надання методичної підтримки вчителям у роботі в умовах Нової української школи надала інформацію начальник відділу освіти Троїцької райдержадміністрації Людмила Суська.

Про основні напрямки закладів культури району проінформувала головний спеціаліст відділу культури райдержадміністрації Наталія Євсюкова. Ведеться робота щодо участі у проведенні Дня селища.

Обговорені заходи щодо моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип у районі, запобігання поширення соціально-небезпечних хвороб, стан забезпеченості лікувальних закладів району імунобіологічними препаратами (вакцинами).

У ході засідання в. о. голови райдержадміністрації наголосив на координацію роботи структурних підрозділів соціального спрямування з органами місцевого самоврядування та громадськості, необхідності проведення роз’яснювальної роботи з питань соціального захисту населення, надання соціальної та медичної допомоги.

За результатами щомісячної оперативної наради керівникам були надані відповідні доручення.