Прес-центр2 жовтня 2019, 15:10

На нараді у в.о. голови райдержадміністрації обговорили нагальні питання

Під час наради були підведені підсумки роботи за минулий місяць.

Про надання 1900 сім’ям житлових субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, монетизацію пільг, надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах, надання послуг муніципальної няні  інформувала начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірина Гомольська, зазначила, що на сьогодні 1148 сімей отримують соціальну допомогу.

Заступник начальника Білокуракинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області Світлана Круподеря проінформувала про перерахунок та призначення пенсії пенсіонерам, які перебувають на обліку, інвентаризацію пенсійних справ та особових рахунків одержувачів пенсій, про реформування пенсійної системи. На території району мешкає 6847 пенсіонерів. Середній розмір пенсії складає 2660,0 грн.

Директор Троїцького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Валентина Ільницька інформувала про надання допомоги громадянам похилого віку, які потребують стороннього догляду. За вересень місяць були надані послуги 315 громадянам. Надана гуманітарна допомога пенсіонерам, які перебувають у складних життєвих обставинах. Проведені виїзні прийоми у Покровській, Тарасівській, Тимонівській сільських радах, селах Привіллі та Вівчарове. 716 осіб денного перебування отримали послуги, догляд та допомогу центру соціального обслуговування та 180 особам було надано платні соціальні послуги. Проводиться моніторинг якості надання послуг.

Про забезпечення та захист прав та законних інтересів дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, попередження злочинності серед неповнолітніх, здійснення контролю за умовами їх виховання та проведення профілактики дитячої бездоглядності проінформувала в.о. начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Вікторія Демчишена. У вересні проведені заходи до Дня усиновлення, рейд «Урок», системні роботи щодо соціального захисту прав дітей, розвитку сімейних форм виховання дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, участь у судових засіданнях. Станом на 01.10.2019 на первинному обліку перебуває 25 дітей. Службою постійно надається всебічна допомога прийомним батькам, проводяться обстеження умов проживання дітей в прийомних сім’ях, контролюється питання їх оздоровлення, відвідуються діти за місцем навчання.

Про роботу та медичне обслуговування людей похилого віку доповіла директор Троїцького обласного будинку - інтернату для людей похилого віку та інвалідів Галина Марченко. На обслуговуванні знаходяться 35 пенсіонерів. Ведеться підготовка до осінньо-зимового періоду.

Директор Троїцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Дородаєва надала інформацію про роботу з багатодітними сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах. Найефективнішою формою роботи по вирішенню проблем і потреб сімейного неблагополуччя є соціальний супровід. У вересні взято на супровід 2 сім’ї. 5 дітям надана гуманітарна допомога. Проводиться робота з питань вирішення проблемних питань учасників АТО та членів їх сімей. Проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини, де надається статус дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту. На сьогодні у районі його отримали 170 дітей.

Під час наради в.о. голови райдержадміністрації акцентував увагу присутніх на координацію роботи структурних підрозділів соціального спрямування з органами місцевого самоврядування та громадськості,  проведення роз’яснювальної роботи з питань соціального захисту населення.

Після детального обговорення питань Олег Володимирович надав відповідні доручення.