Прес-центр3 квітня 2019, 16:04

На нараді у голови райдержадміністрації обговорили актуальні питання життєдіяльності району

Під час наради керівники району звітували про проведену роботу за минулий місяць та окреслили заходи на найближчий період.

Одними із найактуальніших питань заходу було призначення соціальних виплат, змін в порядку надання житлових субсидій населенню, призначення нових видів державної соціальної допомоги, про що надала інформацію начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірина Гомольська.

Про перерахунок та призначення місячної пенсії пенсіонерам, які перебувають на обліку, доповіла заступник начальника Білокуракинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області Світлана Круподеря, зазначивши, що середній розмір пенсії становить 2550 грн. Всього на території району 6843 пенсіонера. У Привільській територіальній об’єднаній громаді відкрито перше в районі виїзне робоче місце: один раз на тиждень спеціаліст Пенсійного Фонду проводить прийом мешканців Привільської громади.

З інформацією про основні показники та види податків, які входять у складову бюджету району виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Олена Севостьянова. Зведений бюджет Троїцького району складається з 4 бюджетів: Троїцького районного бюджету та 3 сільських бюджетів. З 4 бюджетів доходну частину за 1 квартал 2019 року  виконали 4 (Троїцький  районний бюджет при плані 561,7 тис. грн одержано 604,5 тис. грн - 108 %; Покровська сільська рада при плані 543,6 тис. грн одержано 588,2 тис. грн – 108 %, Тарасівська  сільська рада при плані 203,8 тис. грн одержано 203,8 тис. грн. – 100,0 %, Тимонівська сільська рада при плані 128,9 тис. грн одержано 190,1 тис. грн – 147 %). У загальний фонд  зведеного бюджету району за 1 квартал 2019 року надійшло 1 586,6 тис. грн доходів (без врахування трансфертів), при плані 1 438,1, що складає 110 %  до затверджених показників місцевими радами. У порівнянні з відповідним періодом минулого року отримано доходів більше на 515,8 тис. грн або на     48 %. Станом на 01.04.2019 до спеціального фонду бюджету району без урахування трансфертів надійшло 229,3 тис. грн, при  річному плані 83,5 тис. грн, виконання становить 275 % до річних показників. Капітальні видатки зменшилися у 17 разів, або на 345,5 тис. грн і склали у звітному періоді 21,1 тис. грн.

У ході наради розглянуто питання про взаємодію усіх зацікавлених органів та служб району з питань забезпечення прав дітей, здійснення контролю за умовами їх виховання та проведення профілактики дитячої злочинності та бездоглядності, про що проінформували начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз та директор Троїцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Дородаєва. За словами фахівців особлива увага приділяється роботі з багатодітними сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах. Найефективнішою формою роботи по вирішенню проблем і потреб сімейного неблагополуччя є соціальний супровід. На супроводі перебуває 15 сімей. Проводиться робота з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей, вирішення проблемних питань учасників АТО та членів їх сімей. Проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини, де надається статус дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту. На сьогодні у районі його отримали 134 дитини. Наталія Володимирівна зазначила, що службою у справах дітей райдержадміністрації проводиться чітка, системна робота щодо соціального захисту прав дітей, розвитку сімейних форм виховання дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики дитячої безпритульності та бездоглядності.

Про роботу соціальних працівників районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) з громадянами похилого віку, про покращення якості надання соціальних послуг надала інформацію директор Троїцького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Валентина Ільницька. За перший квартал була надано соціальні послуги 544 громадянам похилого віку.

Особливу увагу було приділено питанням освітньої галузі, зокрема, модернізації мережі навчальних закладів району, проведення тренінгів та надання методичної підтримки вчителям у роботі в умовах Нової української школи.

Про діяльність закладів культури району та основні напрямки на квітень місяць проінформувала головний спеціаліст відділу культури райдержадміністрації Наталія Євсюкова.

Головним спеціалістом відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Сватівського міжрайонного управління ГУ ДПСС в Луганській області було надано інформацію щодо епізоотичної ситуації в районі та небезпечність гостроінфекційних хвороб тварин; патологічні зміни та порядок дій при підозрі на захворювання; про вимоги діючого законодавства щодо документального супроводу тварин, що транспортуються та проведення ідентифікації та обліку тварин. Було обговорено питання щодо реєстрації пасік, видачі ветеринарно-санітарного паспорту на пасіку, порядок епізоотичного обстеження пасік спеціалістами служби ветеринарної медицини.

Обговорені заходи щодо моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип у районі, запобігання поширення соціально-небезпечних хвороб, стан забезпеченості лікувальних закладів району імунобіологічними препаратами (вакцинами).

Крім того, розглянуто питання щодо працевлаштування населення у районі. На сьогодні на обліку 553 особи, 13 осіб які мають статус ВПО, 12 – АТО.

У ході засідання голова райдержадміністрації наголосив на координацію роботи структурних підрозділів соціального спрямування з органами місцевого самоврядування та громадськості, необхідності проведення роз’яснювальної роботи з питань соціального захисту населення, надання соціальної та медичної допомоги.

«Завданням кожного керівника відповідної галузі є покращення надання послуг. Треба чітко окреслити коло питань, які необхідно вирішити у найближчий період. Кожен з присутніх знає проблеми і саме на цим повинен працювати», - зазначив Олександр Миколайович.