Прес-центр11 cічня 2019, 14:01

На координаційній нараді обговорені питання соціального захисту населення

 

09 січня 2019 року Олександр Іванов провів координаційну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших органів виконавчої влади соціальної сфери.

Заступник начальника Білокуракинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області Світлана Круподеря надала інформацію щодо призначення пенсій та роз’яснення питань, які виникають у ході роботи. Станом на 01.01.2019 на обліку перебуває 6882 пенсіонера. Середній розмір пенсії становить 2267 грн. Впровадження пенсійної реформи націлене на «осучаснення» та автоматизацію механізму пенсійних виплат, сприяє підвищенню пенсій та інвентаризації пенсійних справ.

Директор Троїцького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Валентина Ільницька проінформувала присутніх про надання допомоги громадянам, які потребують стороннього догляду та перебувають у складних життєвих обставинах. За 2018 рік центром було надано допомогу 1671 пенсіонеру. На сьогодні обслуговується 122 особи, здійснюються заходи щодо надання необхідної допомоги.

Директор Троїцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Дородаєва доповіла про проведення обстеження матеріально-побутових умов проживання малозабезпечених сімей. На обліку перебуває 52 сім’ї, де мешкає 85 дітей. Ведеться робота щодо створення належних умов для їхнього розвитку й виховання.

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз надала інформацію про роботу з дітьми-сиротами та дітьми інших пільгових категорій, проведення виїздів, обстеження умов проживання родин даної категорії. Проведено 16 засідань комісій, де розглянуто 134 питання. На обліку перебуває 27 дітей. Ведеться робота з питань недопущення бездоглядності, бродяжництва, правопорушень дітей.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірина Гомольська зазначила, що у 2018 році 4885 сім’ям було надано житлову субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, а станом на 01.01.2019 цією послугою користуються лише 2880 сімей. Такі відмінності пов’язані з новою постановою КМУ від 27.04.2018 № 329, якою впроваджено оновлений порядок надання житлових субсидій. Соціальні виплати отримують 1300 сімей. Проводяться комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Триває співпраця органів виконавчої влади соціальної сфери з районним центром зайнятості, спрямована на вирішення питання працевлаштування населення, про що зазначив директор Троїцького районного центру зайнятості Вадим Марченко.

У ході наради голова райдержадміністрації звернув увагу присутніх на покращення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо надання соціальних послуг та рекомендував керівникам досягати взаєморозуміння та узгодженої співпраці з громадами району у вирішенні нагальних питань.