Прес-центр20 лютого 2018, 16:02

День вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), Указом Президента України від 11 лютого 2015 року 20 лютого визначено Днем Героїв Небесної Сотні.

104 Героям Небесної Сотні Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв звання Героїв України. Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір – бути частиною Європи.

Цього дня в Троїцькому районі відбулись урочистості, просвітницькі та інші тематичні заходи із залученням громадськості, учасників антитерористичних операцій, молоді, у Храмі Святої Трійці відбувся поминальний молебень з нагоди пам’яті Героїв Небесної Сотні.

У закладах загальної середньої освіти Троїцького району під гаслом «Небесна Сотня. На сторожі Гідності» проводились: лінійки-реквієми, години пам’яті, виховні години, уроки пам’яті, уроки мужності, круглі столи, перегляд відеофільмів.

У районній бібліотеці для дітей та бібліотеках-філіях району проведені книжкові виставки, тематичні полиці, години історичної пам’яті за темою: «Вони пройшли крізь вогонь і зброю», бесіди-діалоги «Небесна Сотня на сторожі гідності», бесіди вшанування.