Прес-центр15 травня 2018, 11:05

День Святої Трійці

Вогонь – Це Стихія, Яка Не Терпить Зневажливого До Себе Ставлення. Від Його Згубної Сили Не Застраховані Навіть Храми Господні. Основними Причинами Виникнення Тут Пожеж Є Недбале Ставлення До Виконання Правил Пожежної Безпеки При Влаштуванні Й Експлуатації Електроустановок Та Необережне Поводження З Вогнем.

Тож необхідність проведення протипожежних заходів з метою захисту храмів від вогневої стихії – беззаперечна. Культові споруди Троїцького району, як і інші заклади з масовим перебуванням людей, знаходяться під постійним пильним контролем інспекторів державного пожежного нагляду району.

Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Троїцькому районі тісно співпрацює з очільниками різних релігійних конфесій. Священнослужителі під час проповідей застерігають прихожан від необережності у поводженні з вогнем, а інспектори державного пожежного нагляду, у свою чергу, проводять протипожежні інструктажі з настоятелями культових споруд та вручають пам’ятки, в яких відображені всі основні питання щодо забезпечення пожежної безпеки культових закладів.

Нагадаємо, що правилами пожежної безпеки для культових споруд передбачено ряд заходів для запобігання пожеж від відкритого вогню, а саме:

– підсвічники необхідно встановлювати на негорючу поверхню, яка виступає за їх габарити не менше ніж на 50 см;

– стаціонарні підсвічники повинні бути надійно закріплені до підлоги або стіни;

– горючі рідини для лампад і кадильне вугілля повинні зберігатися в закритих металевих ящиках. У одному ящику може зберігатися не більше 5 л горючої рідини.

– розливати легкозаймисті рідини дозволяється лише перед початком служби на відстані не менше 1 м від опалювальних та освітлювальних приладів над металевою посудиною;

– після проведення богослужіння відповідальна особа з числа служителів церкви повинна перевірити, щоб усі свічки і лампади були погашені та відключено електроживлення.

Крім того, Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Троїцькому районі закликає громадян бути уважними при використанні відкритого вогню на день Святої Трійці дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки. Щоб гарний настрій супроводжував вас усі святкові дні, не забувайте про заходи безпеки та будьте уважними й обережними.