Прес-центр23 серпня 2019, 08:08

День поля-2019 у Троїцькому районі

У заході взяли участь в. о. голови райдержадміністрації Олег Сліпець, голова районної ради Сергій Терещенко, заступник селищного голови Дмитро Жерліцин, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олександр Шкальний, виконавчий директор організації роботодавців «Союз роботодавців агропромислового комплексу Троїцького району Луганської області» Валентин Щербина, керівники та спеціалісти агроформувань, сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, представники провідних компаній, які займаються  технологіями захисту рослин та підвищенням врожайності.

Від імені райдержадміністрації та районної ради з вітальним словом до присутніх звернувся в. о. голови райдержадміністрації Олег Сліпець: «Вже котрий рік поспіль в серпні спеціалісти сфери сільськогосподарської продукції відзначають День поля. Ваша нелегка праця є дуже важливою та потрібною для нас. Я бажаю вам щороку збирати багаті та щедрі врожаї. Впевнений, що досвід та знання, які ви отримали та напрацьовували роками, допоможуть сільськогосподарській сфері вийти на новий рівень». Також Олег Володимирович висловив подяку організаторам та спонсорам заходу.

Темою заходу стало ознайомлення з особливостями вирощування та застосування сучасних технологій вирощування кукурудзи,  соняшника та інших культур в умовах півночі Луганської області. Агрономи, представники фірм виробників насіння і керівники аграрних формувань мали можливість обговорити насущні проблеми не в конференц-залах інститутів і установ, а безпосередньо в полі, там де росте сільгоспкультура.

Після урочистого відкриття заходу, гості ознайомилися із інноваційними технологіями селекції та вирощування сільськогосподарських культур, а також обмінялися досвідом та довідалися про основні напрацювання у сільськогосподарській галузі на демонстраційному полігоні. Селяни ходили ділянками з посіяними весною зразками гібридних культурних рослин соняшника і кукурудзи: пробували на міцність та товщину стебла,  впевнилися в якості насіння, розмірі качанів та «шляпок» соняшника, висоті кормових сортів.

Аграрії обмінялись досвідом вирощування сільськогосподарських культур, а постачальники засобів захисту рослин та мінеральних добрив представили свою продукцію.

Сучасний розвиток будь-якого підприємства неможливий без впровадження та використання інновацій та техніко-технологічних рішень, оскільки рівень активізації останніх визначають загальний рівень конкурентоспроможності  як на внутрішньому, так і зовнішньому ринках. Надзвичайної актуальності набуває пошук таких інноваційних рішень, які б забезпечили підвищення ефективності функціонування аграрної сфери. Нині постійне впровадження новітніх розробок є запорукою сталого розвитку сільського господарства.