Прес-центр29 листопада 2018, 16:11

Відбулось засідання круглого столу «Стоп насильству: діємо разом»

29 листопада 2018 року в залі засідань Троїцької райдержадміністрації в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбулось засідання «круглого столу» «Стоп насильству: діємо разом» за участю в.о. голови райдержадміністрації Олега Сліпця, голови районної ради Сергія Терещенка, заступника голови районної ради Олександра Мороза, представників Троїцького ВП ГУНП у Луганській області, служби у справах дітей Троїцької РДА, управління соціального захисту населення, охорони здоров’я, районного відділу освіти, районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, районного центру зайнятості, сільських голів, в.о. старост старостинських округів.

Під час зустрічі було обговорено положення ЗУ «Про попередження насильства в сім’ї», питання взаємодії суб’єктів соціальної роботи, педагогів та правоохоронців щодо запобігання та попередження насильства в сім’ї, обговорено напрямки роботи з особами, які вчинили насильство щодо своїх рідних.

Наприкінці зустрічі було обговорено превентивні заходи, що проводяться та можуть бути проведені у районі щодо попередження насильства в сім’ї. Учасники круглого столу наголосили, що тільки взаємодія всіх служб та організацій допоможе досягти бажаного результату.

Проблема подолання насильства й сьогодні залишається актуальною в нашій державі, тому необхідно організувати пошук в громадах та владних структурах оптимального механізму реагування, як на спільні соціальні проблеми, так і на конкретну людську біду.