Прес-центр26 серпня 2020, 09:08

Зміна місця голосування на місцевих виборах

Ухвалений наприкінці 2019 року Виборчий кодекс України вніс до законодавства зміни, які дозволяють громадянам голосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання, а не за місцем реєстрації.
Це означає, що на найближчих місцевих виборах, які призначені на 25 жовтня 2020 року, проголосувати зможуть і внутрішні переселенці, і усі, хто проживає фактично не там, де зареєстрований.
      До 9 вересня 2020 року громадяни, які постійно проживають не за місцем реєстрації (в тому числі внутрішньо переміщені особи), можуть змінити місце голосування.
      Для того, щоб змінити виборчу адресу, потрібно подати заяву до відділу ведення Державного реєстру виборців особисто або через особистий кабінет виборця https://www.drv.gov.ua та підвантажити один з наступних документів:
• довідку ВПО;
• договір оренди житла;
• документ про право власності на житло;
• документ, який засвідчує здійснення виборцем підприємницької діяльності за певною адресою;
• документ, що засвідчує перебування у шлюбі або у родинних відносинах з особою, місце проживання якої зареєстровано за певною адресою;
• документ, який засвідчує здійснення виборцем догляду за особою, місце проживання якої зареєстровано за певною адресою.
      Також надана можливість визначити виборчу адресу в разі відсутності реєстрації.
     Такі громадяни можуть подати заяви на визначення виборчої адреси на підставі постанови ЦВК «Про Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання».
     Звернутися до Державного реєстру виборців у Троїцькому районі можна за адресою : смт Троїцьке, проспект Перемоги, 60 кабінет 213 тел. 2-12-85.