Прес-центр2 жовтня 2017, 14:10

Житловий фонд та котельні області на 100 % готові до зими, – Юрій Гарбуз

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз повідомив під час селекторної наради з питань підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, ЖКГ, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2017-2018 років і забезпечення його стабільного проходження під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

«Житлові будинки, об’єкти соціальної сфери, які опалюються від теплогенеруючих організацій, стовідсотково готові до прийому теплоносія», – повідомив Юрій Гарбуз. На 100 %, за словами очільника Луганщини, до зими готові також котельні області.

Стан підготовки об’єктів соціально-культурного призначення до опалювального сезону складає 99,4 %. В активній фазі вирішення питання опалення соціальних об’єктів у селі Кримське, смт Тошківка та смт Нижнє.

Юрій Гарбуз зазначив: «Загальний рівень розрахунків теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ, його розподіл і транспортування у 2017 році складає 114,6 %».

На виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка досягнуто повної оплати поточного споживання електроенергії підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства.

Станом на 2 жовтня, за словами Геннадія Зубка, соціальна сфера: школи, дитячі садочки, лікарні по Україні, – готова до опалювального сезону у технічному плані на 99,9 %. По житловому сектору стан готовності – 99,4 %.