Прес-центр19 березня 2018, 09:03

Збереження здоров’я та життя найманих працівників на часі

16 березня 2018 року у залі засідань районної ради відбулося навчання осіб робота яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами та агрохімікатами.

Головний державний інспектор Головного управління Держпраці в Луганській області Владислав Солдатенко висвітлив основні питання дотримання вимог охорони праці під час проведення робіт з пестицидами та агрохімікатами. Завідувач Троїцького лабораторного відділення Сватівської міжрайонної філії ДУ «Луганський лабораторний центр МОЗ України» Валентина Рагуткіна довела основні санітарно-гігієнічні вимоги до проведення робіт із засобами захисту рослин.

Порядок надання першої долікарської допомоги і самодопомоги при отруєннях пестицидами і агрохімікатами висвітлила лікар Троїцького ТМО Надія Балашова.

Головний спеціаліст управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Василь Лященко прочитав лекцію на тему: «Класифікація пестицидів та агрохімікатів та механізм їх дії на рослини і шкідників, вимоги безпеки під час протруювання насіння, обприскуванні сільськогосподарських культур та фумігації приміщень».

Під час навчання було зазначено, що питання збереження здоров’я та життя найманих працівників залежить не тільки від працедавця, але й від самого працівника, а роботи із застосуванням агрохімікатів чи не найнебезпечніші в усьому комплексі польових робіт.