Прес-центр10 жовтня 2019, 15:10

Засідання «круглого столу» з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва

Сьогодні, 10 жовтня, відбулось засідання «круглого столу" з нагоди Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

У засіданні приймали участь: в. о. голови райдержадміністрації, заступник голови районної ради, керівник відокремленого підрозділу у Троїцькому районі громадської спілки «Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій, волонтерів АТО Луганської області, начальник відділу персоніфікованого обліку отримувачів пільг УСЗН , завідувач сектору мобілізаційної роботи апарату Троїцької райдержадміністрації, начальник відділу прикордонної служби «Троїцьке», представники ЗМІ.

На засіданні обговорювались питання щодо виявлення проблем, які виникають у ветеранів війни, інвалідів, учасників АТО\ООС, членів сімей загиблих військовослужбовців з метою їх вирішення. А також про необхідність проведення роботи щодо формування і розвитку мотивації української молоді, спрямованої на підготовку до захисту держави і служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, розширення і поглиблення національно- громадянських і військово-патріотичних уявлень і знань, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

Була надана інформація, щодо перебування на обліку у Троїцькому УСЗН 272 учасників АТО/ООС , з них 1 особа з інвалідністю внаслідок війни. Вони користуються пільгами на ЖКП: 75-відсоткова знижка від сплати за користування житлом, комунальними послугами та паливом. В черзі на поліпшення житлових умов перебуває 6 учасників бойових дій з числа учасників АТО, з них 2 з числа ВПО.

 Після засідання круглого столу було покладено квіти до місць поховання загиблих учасників АТО\ООС.