Прес-центр2 серпня 2019, 09:08

Запрошуємо взяти участь у навчальній програмі з розвитку навичок підприємництва на сході України

Програма ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу, урядів Польщі та Японії відкрила реєстрацію на участь у бізнес-тренінгах із розвитку навичок підприємництва..

Мета навчальної програми – зміцнення потенціалу і підвищення підприємницької активності вимушено переміщених осіб (ВПО) та місцевого населення Донецької та Луганської областей.

Учасником тренінгу можуть стати:

особи, які офіційно проживають у Донецькій області: мешканці місцевих громад, а також внутрішньо переміщені осіб (ВПО), які зареєстровані;

навчання буде корисне особам, які розглядають можливість створення, відновлення чи розвитку підприємницької діяльності та планують подаватися на конкурс бізнес-грантів (інформація про умови та особливості чергової програми малих грантів буде оприлюднена на офіційному веб-сайті ПРООН).

Участь у навчанні – безкоштовна. Програма ООН із відновлення та розбудови миру повністю відшкодовує на період навчання усі типи видатків, які пов’язані з:

забезпеченням житла (за потребою) для осіб, які проживають за межами населеного пункту, в якому проводяться тренінги;

харчування на час проведення навчання;

учасникам з інших міст, які бажають взяти участь у тренінговому навчанні, витрати на проїзд будуть відшкодовуватися лише в рамках області, в якій проводиться навчальна програма, за наявності проїзних документів (фіскальних квитків з датою виїзду);

учасники забезпечуватимуться роздатковими навчальними матеріалами.

Навчальний план п’ятиденної програми:

День 1: Мотиви підприємництва та пошук бізнес-ідей для власної справи

Як зважитися розпочати підприємницьку діяльність? Особливості успішного бізнесмена/-леді, переваги підприємництва. Яку бізнес-ідею обрати? Бізнес-модель Остервальдера. Класифікація видів економічної діяльності (КВЕД) та ін.

День 2: Аналіз ринку. З чого почати. Організація власної справи. Бізнес-планування (Частина 1)

Маркетингове дослідження. Алгоритм процесу маркетингових досліджень. Сегментація ринку. Портрет клієнта. Аналіз конкурентоспроможності. Структура бізнес-плану. SWOT-аналіз.

День 3: Організація власної справи. Бізнес-планування (Частина 2)

Практична робота над бізнес-планом. Аналіз ризиків, оподаткування. Основні види договорів. умови   Особливості регулювання трудових відносин. Кадрове діловодство та ін.

День 4: Основи продажів та просування бізнесу

Як продавати товари та послуги? Основи продажів, стратегія побудови ефективної рекламної кампанії, інформаційно-комунікаційні технології, мобільні додатки та ін.

День 5: Юридичні аспекти започаткування та ведення підприємницької діяльності

Як правильно вести бізнес? Юридичні аспекти реєстрації підприємницької діяльності. Правила та процедури звернень в інстанції, корисних для розвитку підприємництва. Огляд елементів інфраструктури підтримки підприємців. Презентація (захист) бізнес-планів учасниками.   

Участь у навчальній програмі передбачає детальну розробку щонайменше одного бізнес-плану кожним слухачем тренінгів на основі обраних бізнес-ідей. Кожному слухачеві буде надана можливість представити та захистити свій бізнес-проект перед групою та отримати зворотний зв’язок від тренерів-експертів.

 

За додатковою інформацією можна звернутися: смт. Троїцьке, вул. Гагаріна, буд. 2 – а,

E-mail: cz1229@lgocz.gov.ua тел.: (06456) 2-11-07, 2-10-49.