Прес-центр1 серпня 2018, 14:08

Закінчуються жнива ранніх зернових та зернобобових культур

31 липня 2018 року з робочим візитом селянське фермерське господарство «МАРС» відвідали перший заступник, виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Олег Сліпець та начальник управління агропромислового розвитку Олександр Шкальний.

СФГ «МАРС» на теперішній час є одним з найбільших ефективно працюючих агропідприємств в районі. В обробці господарства знаходиться близько 6,5 тис. га орендованих сільськогосподарських угідь. Голова господарства Володимир Нестеров започаткував своє фермерське господарство у 2000 році. За роки виробничої діяльності постійно підвищувались якість виробництва, культура землеробства в наслідок чого у цьому році, який не є винятком, було отримано гарну врожайність ранніх зернових культур – 33,2 ц/га, при середній по району – 28 ц/га. Господарством постійно оновлюється наявний автотракторний парк. Тільки в цьому році у придбання нової техніки було вже інвестовано близько 15 млн. грн, і це дало змогу провести жнива в оптимальні агротехнічні строки за 7 діб та не допустити втрат врожаю через несприятливі погодні умови. Як зазначив Володимир Нестеров одним із проблемних питань є реалізація виробленої сільськогосподарської продукції в плані цінової політики, хоча підприємство і не має гострої необхідності в додаткових фінансових ресурсах. Попит на продукцію є, але реальної ціни немає, тому на теперішній час все збіжжя засипано на зберігання до власних складських приміщень.

Не обділені увагою і орендодавці господарства. У цьому році підвищено відсоток нарахованої орендної плати до семи. Вже близько 50 % орендної плати за цей рік сплачено.