Прес-центр6 березня 2018, 15:03

За вирощування молодняка великої рогатої худоби у 2018 році селяни отримають дотацію

З метою підтримки сільськогосподарських виробників Кабінетом Міністрів України 7 лютого 2018 року прийнята Постанова № 107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва» (https://www.kmu.gov.ua/…/np…/pro-zatverdzhennya-poryadku-vik).

6 березня 2018 року під головуванням начальника управління агропромислового розвитку Олександра Шкального із залученням спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби у Луганській області та представників комерційних банків була проведена нарада з представниками селищної та сільських рад з питання організації роботи по виконанню Постанови КМУ № 107 в частині надання спеціальної бюджетної дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб. На нараді було зазначено, що п. 9 Порядку визначено, що для отримання дотації за молодняк фізичні особи подають за місцезнаходженням господарства до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади копії паспортів великої рогатої худоби, паспорта громадянина України, довідки або договору про відкриття рахунка в банку, документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків. Згідно порядку використання коштів на органи місцевого самоврядування покладено обов’язок щодо прийому відповідних документів та подання відомостей фізичних осіб, які мають право на отримання дотації за молодняк до Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Адміністратором Єдиного державного реєстру тварин у триденний термін після запиту органів місцевого самоврядування надається інформація про кількість ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку поголів’я молодняка станом на відповідну дату поточного року у розрізі фізичних осіб — власників тварин.

На теперішній час по Троїцькому району працює один Адміністратор Єдиного державного реєстру тварин, який знаходиться за адресою: смт Троїцьке, пров. Весняний, 2, в приміщенні Троїцької районної державної лікарні ветеринарної медицини де і здійснюється первинна реєстрація молодняка великої рогатої худоби.

На нараді було наголошено на актуальності і своєчасності дотації та донесення інформації до всіх власників молодняка ВРХ через відповідні органи місцевого самоврядування.