Прес-центр18 жовтня 2017, 15:10

Юрій Гарбуз: "Змінимо країну разом" – це народження традиції, яка змінить майбутнє нашої країни

Сьогодні, 18 жовтня, у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі відбулася зустріч голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з делегацією вчителів та працівників культури Львівської області, а також з нашими освітянами області.

Захід відбувся в рамках обміну досвідом між навчальними закладами двох областей за проектом Угоди про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Львівською облдержадміністрацією, Львівською облрадою та Луганською облдержадміністрацією за проектом «Змінимо країну разом».

Цю ідею ініціював понад рік тому очільник області Юрій Гарбуз, яка стала міцним поштовхом до плідної співпраці педагогів Луганської та Львівської областей

Проект стартував у жовтні 2016 року. Тоді тимчасово змінили місце роботи 26 кращих педагогів зі Львівської і Тернопільської областей та 50 – з Луганщини.

У квітні 2017 року відбувся другий візит освітян Луганщини до міста Лева з метою підготовки до впровадження концепції нової української школи.

А цього разу 50 вчителів Львівщині два тижні навчатимуть дітей у школах Луганської області, та у свою чергу півсотні освітян з Луганщини викладатимуть науку у навчальних закладах Львівської області.

Привітавши дорогих гостей на луганській землі Юрій Гарбуз зазначив, що цей обмін вже є третім, в якому беруть участь 100 освітян та 30 працівників сфери культури. «Це єднання Сходу і Заходу в конкретних справах, у долях конкретних людей. Це народження традиції, яка змінить майбутнє нашої країни. Ніхто і ніколи не зможе розділити людей, об’єднаних власним досвідом, любов’ю до своєї справи, дітей і України», – наголосив він.

Також голова облдержадміністрації звернувся до луганських вчителів: «Ви сьогодні представляєте не тільки себе, свій трудовий колектив, школу, місто або район. Ви представляєте всю нашу область і Схід України  в цілому. Саме ви і наші діти є найкращим викриттям міфів і стереотипів, нав'язаних українцям політиканами і російською пропагандою».

Привітальне слово пролунало у відеозверненні голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, який не зміг особисто бути присутнім на заході.

Юрій Гарбуз передав йому Відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в АТО» та сказав: «Маю честь бути другом голови Львівської обласної ради, волонтера і патріота України Олександра Ганущина. Друже! Ця висока Відзнака по праву належить Тобі. Радий передати її на Львівщину разом з делегацією наших освітян і діячів культури – учасників проекту «Змінимо країну разом».

У свою чергу заступник директора Департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Ігор Гайдук передав подарунок голові облдержадміністрації Юрію Гарбузу – журнал про історичні місця Львову та раритетне видання Кобзаря.

Колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру подарували присутнім концертну програму.

Слід зазначити, що після урочистого заходу 50 вчителів та 15 працівників сфери культури Луганської області відправилися до Львова.