Прес-центр26 липня 2017, 16:07

Юрій Гарбуз провів робочу нараду у консультативній поліклініці у Старобільську

Ця поліклініка на базі КУ «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», будівництво якої почалося ще у 2008 році, вже майже готова до прийому пацієнтів.

«Ми не тільки побудували приміщення, а й закупили сучасне медичне обладнання. У мене викликали зауваження система вентиляції приміщення та тротуарна плитка при вході, що була пошкоджена у ході ремонту. Тож, дав доручення у десятиденний термін виправити ці недоліки», – відзначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз за підсумками наради.

На будівництво консультативної поліклініки на 240 відвідувань у зміну було виділено 11,8 млн грн, у тому числі, за рахунок субвенції держбюджету місцевому бюджету 5,6 млн грн та 6,2 млн грн з обласного бюджету.

Приміщення збудовано з використанням енергозберігаючих технологій. На першому поверсі поліклініки передбачається обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями, також є розмежування за зонами надання допомоги – терапевтичної, акушерсько-гінекологічної та хірургічної.

Запланована кількість медичних працівників: лікарів – 31; середнього медичного персоналу – 43; молодшого медичного персоналу та інших – 23. За добу вони зможуть прийняти до 450 пацієнтів.

У минулому році за рахунок обласного бюджету для потреб поліклініки придбано 5 аналізаторів, рентгенівський діагностичний комплекс, мамограф, флюорограф, 2 електрокардіографа, аудіометр, фетальний монітор, 5 стерилізаторів, ультразвуковий діагностичний сканер, пневмотонометр, цистоуретроскоп оглядовий, діатермокоагулятор, цифрову ендоскопічну стойку та інше обладнання на загальну суму 15,3 млн грн.

Юрій Гарбуз наголосив, що цей сучасний лікувальний заклад вирішить проблему надання медичних послуг І ланки для майже 50 тисяч старобільчан та 20 тисяч вимушених переселенців, а також жителів сусідніх районів.