Прес-центр21 серпня 2017, 14:08

Юрій Гарбуз: Ми можемо запропонувати світові унікальну продукцію, бути конкурентними і успішними

Сьогодні, 21 серпня, між  Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області та Україно-арабською діловою радою підписано Меморандуму про співпрацю. Від Асоціації Меморандум підписала її виконавчий директор Лариса Бичкова, від Україно-арабською діловою ради - Президент Шейх Емад Абу Алруб.

«Сьогодні Луганщина є переважно аграрним краєм. Розвиток економіки об’єктивно потребує пошуку нових форм і методів сільськогосподарського виробництва, переробки та реалізації продукції. Ми можемо запропонувати світові унікальну продукцію, бути конкурентними і успішними» - зазначив голова Луганської обласної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, коментуючи цю знакову подію.

 В рамках заходу відбулась фахова дискусія щодо переваг сільськогосподарської кооперації та проблемних питань, пов’язаних із гармонізацією законодавства України та Європейського Союзу у сфері безпеки та якості харчових продуктів.

Також були обговорені можливості  Асоціації щодо виведення продукції луганських аграріїв на зовнішній ринок.

Практична частина бізнес-зустрічі відбулась на території Сільськогосподарського фермерського товариства «Айдра-Овоч», голова якого О.Павлов поділився з колегами  власними технологічними напрацюваннями.  Крім того,  сільгоспвиробники оглянули демонстраційну ділянку соняшника компанії «Лімагрейн», ознайомилися з інноваційними продуктами та технологіями від МПП фірма «Ерідон».

Очільник області висловив подяку Президенту Україно-арабської ділової ради Шейху Емаду Абу Алрубу, експерту із залучення інвестицій иа потенційному інвестору – Роберту Родванскі та Валерію Хаджиматову, одному із засновників системи насінництва України, за виявлений інтерес до регіональних  проектів, спрямованих на розвиток інвестиційних потужностей аграрного сектору області.