Прес-центр11 квітня 2018, 17:04

Юрій Гарбуз ініціював створення молодіжного дискусійного клубу

Про це сьогодні, 11 квітня, повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час спілкування зі студентами Луганського державного медичного університету в рамках робочої поїздки до Рубіжного.

Очільник області поцікавився умовами навчання і проживання студентів вишу. З ректором та викладацьким складом обговорив рівень матеріально-технічного забезпечення закладу.

«Медицина – це істинний шлях пацифіста. Хочу рятувати життя, а не вбивати», «Доки не пізнаю анатомію людини, можливості впливати на її здоров'я, не зможу спокійно жити». Так відповіли студенти-медики Луганського державного медичного університету на питання очільника області щодо вибору своєї майбутньої професії.

 «Кожного разу спілкування зі студентською молоддю дуже надихає. Нам необхідно створити молодіжний дискусійний клуб, аби знати думку тих, для кого ми будуємо Луганщину», – наголосив Юрій Гарбуз та закликав учнівську та студентську молодь долучатися до створення та роботи клубу.

Про графікта формат діяльності майбутнього дискусійного майданчику інформуватимемо пізніше.

Довідково: Державний заклад «Луганський державний медичний університет» було переміщено на підконтрольну українській владі територію області, відповідно до наказу МОЗ України від 21.11.2014 №875. Наразі виш працює за адресою: м. Рубіжне, вул. Будівельників, 32, де працює 26 кафедр.

За роки свого існування Університет здобув загальнодержавне і міжнародне визнання, навчання проводиться на високому сучасному науково-методичному рівні й відповідає всім освітнім стандартам; впевнено провадить наукову, навчальну та адміністративну діяльність.

Нещодавно відкрито стоматологічний навчальний клінічний центр, який став першим підрозділом університетської клініки. В університеті працюють Заслужені діячі науки й техніки України, Заслужені лікарі України, професори та кандидати наук.

Загальна площа приміщень, які використовує університет, складає 23,8 тис. м2.

З початку поточного року в університеті працює 314 осіб, з них штатних працівників – 240. Освітній і науковий потенціал університету складається з 167 науково-педагогічних працівників, з них 106 штатних співробітників, у тому числі 80 викладачів з числа внутрішньо переміщених осіб. Чисельність докторів наук склала 17 осіб, професорів (вчене звання) – 15, кандидатів наук – 50, доцентів (вчене звання) – 29, осіб без наукового ступеня – 100.

В університеті навчається 825 студентів, у тому числі 85 – з числа внутрішньо переміщених осіб. З моменту переміщення закладу у ньому навчалось 283 іноземних студенти з 29 країн світу.

При університеті діє Центр культури та дозвілля студентів: сучасно обладнаний спортивний зал, комп’ютерна база, бібліотека; освітній центр «Донбас-Україна», який надає допомогу при вступі абітурієнтів з тимчасово окупованої території.У 2017 році через центр до університету вступили 12 абітурієнтів. Усім студентам надається житло у комфортабельному гуртожитку.