Прес-центр4 липня 2018, 15:07

Вступна кампанія 2018 року на контролі у голови райдержадміністрації

03 липня 2018 року відбувся семінар-нарада за участю голови райдержадміністрації Олександра Іванова, у ході якої начальник відділу освіти Троїцької райдержадміністрації Людмила Суська надала інформацію  щодо вступної кампанії 2018 року, зазначивши, що у 2017-2018 навчальному році 19 закладів загальної середньої освіти Троїцького району закінчили 250 випускників ЗЗСО: випускники 9 класу – 145 учнів, із них: учнів денних ЗЗСО – 140 (із них 3 екстерни) та учнів Троїцької вечірньої (змінної) ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів – 5 учнів (із них 1 екстерн),

випускники 11 (12) класу – 105 учнів, із них: учнів денних ЗНЗ - 88 учні (із них 3 екстерни), учнів Троїцької вечірньої (змінної) ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів – 17 учнів (із них 5 екстернів).

Із 145 учнів 9 класу 7 учнів  отримали свідоцтва з відзнакою.

Із 105 випускників старшої школи одного учня нагороджено золотою медаллю "За високі досягнення у навчанні" та двох учнів нагороджено срібною медаллю "За досягнення у навчанні".

Вступ у заклади вищої освіти на Луганщині в 2018 році відбувається на підставі чинних Правил прийому до вищих навчальних закладів, що затверджені наказом Міністерства освіти і науки України № 1378 від 13 жовтня 2017 року. Вступники можуть подати до семи заяв на місця державного та регіонального замовлення не більше ніж з чотирьох спеціальностей. Подання заяв на навчання за контрактом не обмежується.

Вступна кампанія почалася 2 липня із реєстрації електронних кабінетів вступників та завантаження до електронних кабінетів додатків до документів про повну загальну середню освіту. Прийом заяв та документів від вступників починається 12 липня, крім військових закладів вищої освіти (військових підрозділів закладів вищої освіти) та закінчується о 18 годині 20 липня для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, та о 18 годині 26 липня для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання. У 2018 році прийом вступників для здобуття вищої освіти ступеня молодшого бакалавра не проводиться.

Для вступу до вищого навчального закладу для навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра абітурієнт має подати до вишу сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів.

Особи, місцем проживання яких є тимчасово окупована представниками незаконних збройних формувань територія або територія на лінії розмежування, мають право отримати документ про повну загальну середню освіту за спрощеною процедурою на базі освітніх центрів «Донбас – Україна» та вступити на обрану спеціальність до закладу вищої освіти в Луганській області без сертифікатів ЗНО за результатами вступних іспитів.

У 2018 році освітні центри, яких на базі закладів вищої освіти області налічується вже дев’ять, розпочали свою роботу з 4 червня та щодня, крім неділі, надають консультативну допомогу, приймають заяви від таких випускників шкіл на проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації для здобуття документа про базову та/або повну загальну середню освіту з подальшим вступом за спрощеною системою на навчання у закладі вищої освіти чи професійному ліцеї.

Підсумовуючи захід, Олександр Миколайович наголосив на необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців району з даного питання.