Прес-центр2 серпня 2019, 11:08

Вони мають право на щастя!

Кінець липня 2019 року для нашого району став знаковим – створено дві сім’ї патронатного вихователя.

01 серпня 2019 року на засіданні комісії з питань захисту прав дитини винесено рішення щодо влаштування дитини із родини, що перебуває у складних життєвих обставинах в сім’ю патронатного вихователя.

Одним із важелів ефективності функціонування патронатної сім’ї є узгодженість дій фахівців міждисциплінарної команди у процесі створення, навчання та супроводу сім’ї патронатного вихователя.

Членами міждисциплінарної команди було розроблено та затверджено індивідуальний план та механізм взаємодії між відповідальними особами для здійснення соціального захисту над малолітньою дитиною, біологічною родиною та надання консультативної допомоги патронатному вихователю та його помічнику.

З моменту створення патронатних сімей на території Троїцького району минув тиждень, а це вже друга дитина, яку влаштовано до родини патронатного вихователя.

Це свідчить про те, що така форма тимчасового виховання дітей повністю підтвердила своє головне призначення – підтримка дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, збереження їхньої біологічної родини, захист їхніх прав та законних інтересів.

Напрацьований досвід в подальшому буде використовуватись службою у справах дітей Троїцької райдержадміністрації.