Прес-центр16 квітня 2018, 11:04

Виховний захід на тему: «Профілактика булінгу в шкільному середовищі»

13 квітня 2018 року головним спеціалістом служби у справах дітей райдержадміністрації спільно з інспектором ЮПСП Троїцького ВП ГУНП у Луганській області для учнів Топольської ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено виховний захід на тему: «Профілактика булінгу в шкільному середовищі»

Актуальність проблеми попередження насильства та жорстокого поводження з дітьми в сучасному суспільстві зумовлена не тільки збільшенням фактів психічного, фізичного, сексуального насилля, а й небажанням суспільства розглядати це питання відкрито. Однією із поширених форм насильства у дитячому середовищі є булінг. Булінг у перекладі з англійської - хуліганити, грубіянити, визначається, як утиск, цькування, дискримінація. Це тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей.

Під час заходу разом із учнями було обговорено проблеми, причини, форми проявів та ознаки булінгу серед підлітків. Також одними з головних питань на даному заході було виховання почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства, розвиток вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації, формування навиків відповідальної та безпечної поведінки.

В ході заходу учні запитували про те, що їх цікавило, обговорювали почуте.