Прес-центр15 травня 2019, 11:05

Відзначення Дня Матері

14 травня 2019 року в Троїцькій районній державній адміністрації відбулось засідання клубу прийомних батьків з нагоди Дня матері.

З теплими словами привітання до присутніх звернувся в.о. голови Троїцької райдержадміністрації Валерій Папуша, який у своєму виступі підкреслив, що День матері - це одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.

Також з вітаннями виступили начальник служби у справах дітей Наталія Мороз, заступник голови Троїцької районної ради Олександр Мороз, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Валентина Дородаєва та старший інспектор ювенальної превенції СП Троїцького ВП ГУНП в Луганській області Віталіна Воронцова.

Наталія Володимирівна зазначила, що велика кількість дітей, які виховуються у сімейних формах виховання та інтернатних закладах цілодобового перебування – це наслідок безвідповідального батьківства. І вирішенням цієї глобальної проблеми влада постійно займається.

У Троїцькому районі у 6 прийомних сімֹ’ях та 1 дитячому будинку сімейного типу виховується17дітей. Законні права та інтереси кожного з них мають бути захищені. Кожен з них має право на турботу, любов та батьківську ласку.

Прийомна сім’я Бірзул Людмили Петрівни та Миколи Івановича функціонує з 2009 року;

Колєснікових Галини Василівни та Віктора Володимировича з 2013 року;

Мазняк Олени Василівни з 2006 року;

Шульги Галини Василівни та Олексія Миколайовича з 2010 року;

Трушиних Вікторії Володимирівни та Володимира Венедиктовича з 2006 року;

Вінокуренко Ольги Михайлівни та Дмитрієва Юрія Володимировича з 2007 року;

Костроміних Світлани Володимирівни та Андрія Михайловича з 2012 року ПС, а ДБСТ з 2014 року.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, – одна із найболючіших соціальних проблем сьогодення. Вона потребує не лише уваги громадськості, а й систематичної кропіткої спільної роботи батьків, вчителів та соціальних служб.

Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, є ознакою нашої культури і виникає тільки у не байдужих до чужого горя, душевно щедрих і готових до самопожертви людей.

Сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, патронатне виховання.

Також були обговорені хвилюючі питання, які виникали у прийомних батьків, батьків-вихователів та надано на них вичерпні відповіді.

Зустріч пройшла у теплому родинному колі!