Прес-центр14 травня 2018, 16:05

Відзначення Дня матері

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона є джерелом, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

У рамках відзначення Дня матері 14 травня 2018 року відбулось засідання круглого столу для прийомних батьків та батьків-вихователів на тему «Щастя мати родину», організоване службою у справах дітей.

Засідання було проведено в залі засідань Троїцької районної ради, під керівництвом першого заступника, в.о. голови районної державної адміністрації Олега Сліпця та голови районної ради Сергія Терещенка, за участю начальника служби у справах дітей Наталії Мороз, директора районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Валентини Дородаєвої, начальника відділу освіти райдержадміністрації Людмили Суської, сільських голів, в.о. старост старостинських округів.

Із словами вдячності до прийомних батьків та батьків-вихователів звернувся Олег Володимирович, який розповів батькам про підтримку держави щодо поширення та розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та наголосив на необхідності проведення таких заходів з метою співпраці та обміну досвідом у роботі з прийомними батьками та батьками – вихователями. Своє привітання Олег Володимирович закінчив виконанням пісні під гітару, що стало приємним сюрпризом для всіх присутніх.

Учні опорного навчального закладу «Троїцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Троїцької районної ради Луганської області» приготували святкові пісні та віршовані привітання для прийомних батьків та батьків-вихователів.

Начальник служби у справах дітей, Наталія Мороз, повідомила присутніх про те, що на сьогодні в Троїцькому районі створено та функціонує 6 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 17 дітей. Вона зауважила, що кожна дитина має право на виховання в сім'ї, адже тільки в сім'ї діти мають змогу реалізувати свій життєвий потенціал та відчувати, що їх люблять та цінують. У разі, коли дитина залишилась сиротою або позбавлена батьківського піклування, вона має право відповідно до законодавства, насамперед, на усиновлення, опіку/піклування, бути влаштована у прийомну сім'ю або дитячий будинок сімейного типу, сім’ю патронатного вихователя.

На засіданні було обговорено ряд актуальних питань, зокрема про забезпечення правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; оздоровлення дітей; надання виплат державної соціальної допомоги та ін.