Прес-центр29 липня 2020, 10:07

Відділ праці та сімейної політики управління соціального захисту населення Троїцької райдержадміністрації інформує

30 липня - Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Серед найстрашніших порушень прав людини в сучасному світі є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини.

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми. Ключовим завданням цього дня є підвищувати рівень поінформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми і привертати увагу до тяжкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від цього злочину.

Верховна Рада України 20 вересня 2011 року ухвалила Закон України «Про протидію торгівлі людьми», в якому визначено основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію торгівлі людьми. Торгівля людьми карається законом України за статтею 149 Кримінального кодексу України.

Управління соціального захисту населення Троїцької райдержадміністрації закликає громадян району, які потрапляють особисто або мають інформацію про потрапляння інших громадян чи іноземних громадян у ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми, негайно інформувати компетентні органи. Таке інформування є вкрай важливим для забезпечення належного реагування на факти вчинення злочинів у сфері торгівлі людьми проти українців за кордоном з метою захисту їхніх прав та інтересів, забезпечення безпеки постраждалих під час перебування за кордоном та їхнього безперешкодного повернення в Україну.

Будьте обережні!