Прес-центр19 серпня 2019, 11:08

Відбувся XII Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський спас-2019»

17 серпня 2019 року о 9:00 відбувся XII Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський  спас-2019».

Захід відбувся у місті Сватове на Майдані Злагоди, який зібрав велику кількість учасників, серед яких – гості з міста Києва, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської, Чернігівської областей та земляки з рідної Луганщини.

Відкриваючі свято, очільник області зазначив, що проведення такого заходу має значний вплив на популяризацію декоративно-прикладного мистецтва, збереження українських звичаїв та надбань минулого краю, самобутньої народної творчості не тільки нашої області, а й всієї України.

Троїцький район прийняв участь у виставці майстрів народного мистецтва, яку відвідали почесні гості: Віталій Комарницький –  голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації, Аліна Адамчук – начальник управління культури національностей та релігій у Луганській області державної адміністрації. На виставці були представлені роботи майстрів народної творчості села Покровське, Тимонове та смт. Троїцьке.

Паралельно проводилася фестивальна програма виступами аматорських колективів та виконавців міст, районів та областей. Троїцький район представив самодіяльний жіночій вокальний ансамбль «Вербиченька» та самодіяльне вокальне тріо «Мальви» Тарасівського сільського Будинку культури під керівництвом – Ольги Рибальченко.

Під час заходу можна було ознайомитися з виставками майстрів народного мистецтва, сучасного декору «UKRAINIAN Launge ZONE» та старожитностей.

Також були проведені майстер-класи з вокально-хорового та декоративно-ужиткового мистецтва.

Учасники та гості фестивалю змогли поласуватись запашним хлібом, медом  та справжніми українськими стравами.

На фестивалі було підведені підсумки фестивалю-конкурсу, майстри народного мистецтва отримали дипломи за участь та втішні подарунки.

Увечері, наприкінці свята, відбувся виступ Луганського обласного козачого кінного театру, завершилося свято  гала-концертом.