Прес-центр23 квітня 2018, 13:04

Відбувся відкритий фестиваль-конкурс української культури та фольклору «Байбак-fest 2018»

21 квітня 2018 року на головній площі міста та в районному Будинку культури ім. Т.Г. Шевченка відбувся весінній етап обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest 2018» за підтримки управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації, комунальної установи «Луганський обласний центр народної творчості» та за підтримки Старобільської районної державної адміністрації.

Метою конкурсу є пошук та підтримка обдарованих дітей та молоді, виховання національної свідомості у підростаючого покоління та залучення їх до вивчення та збереження фольклору, як першооснови національної спадщини, дослідження, вивчення і відтворення найкращих зразків фольклорно-етнографічної спадщини свого краю.

Гостей фестивалю привітали заступник голови Старобільської райдержадміністрації Олена Григоренко та заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик. На центральній площі міста відбулось справжнє свято, де можна було побачити різноманітні вироби, скуштувати смачних кулінарних смаколиків, послухати запальні пісні та сфотографуватися на згадку. У фестивалі-конкурсі української культури та фольклору «Байбак-fest 2018» також прийняв участь і Троїцький район. Учасники художньої самодіяльності повернулися додому з призовими місцями:

  • Номінація «Народний гумор» - III місце - Дмитро Малащук, учасник художньої самодіяльності Покровського СБК, керівник Людмила Соломатіна;
  • Номінація «Народне декоративно-ужиткове, образотворче мистецтво» - III місце - майстер Олена Голосна, Новочервоненський СБКНомінація «Народна пісня» - II місце - Марія Фролова, учасниця  художної самодіяльності Троїцького РБК, керівник Анжела Бойко;
  • Номінація «Народні ігри, розваги» - II місце - Привільський СБК, директор Людмила Бойко.