Прес-центр4 лютого 2019, 15:02

Відбувся семінар-нарада з питань запобігання випадків масового отруєння бджіл

01 лютого 2019 року перший заступник голови Троїцької райдержадміністрації  Олег Сліпець провів нараду з керівниками агроформувань, власниками приватних пасік району, представниками органів місцевого самоврядування з питань запобігання випадків масового отруєння бджіл при застосуванні засобів захисту рослин та недопущення порушень законодавства у галузі бджільництва, створення громадської організації пасічників району.

У заході взяли участь начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олександр Шкальний, заступник голови районної ради Олександр Мороз, працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Про дотримання вимог Закону України  «Про бджільництво», Порядку реєстрації пасік та Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл для запобігання випадків масових отруєнь бджіл інформували Олена Бабушкіна – начальник Троїцької  районної державної лікарні ветеринарної медицини та Вікторія Лифар - головний спеціаліст міжрайонного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Державний фітосанітарний інспектор Держпродспоживслужби Василь Лященко довів до відома учасників наради порядок оповіщення та комунікації під час використання засобів захисту рослин та правил застосування  агрохімікатів при проведенні весняно-польових робіт у 2019 році, а також відповів на низку запитань пасічників. Здебільшого вони стосувалися  недотримання аграріями вимог законодавства про оповіщення, про не перевірку облікових-журналів щодо обробки полів, про відсутність результатів щодо минулорічних звернень відносно протруєння бджіл хімічними препаратами.

В обговоренні взяли участь голова Троїцької селищної ради Демид Палагно, голова Привільської сільської ради Мирослава Ляшенко, голова ФГ «Агротранс» Вячеслав Пономаренко, виконавчий директор союзу роботодавців Валентин Щербина.

Наразі пасічники домовились про подальші зустрічі як для вирішення проблем з аграріями, так і для отримання необхідних знань, методом обміну досвідом й ознайомлення з передовими технологіями.