Прес-центр15 травня 2018, 14:05

Відбувся робочий візит

Робота архівних установ району з інформування та використання архівних документів спрямована на виконання запитів юридичних та фізичних осіб, реалізацію їх конституційних прав та забезпечення законних інтересів.

11 травня 2018 року з робочим візитом до Троїцького району завітала директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська. З першим заступником, в.о. голови райдержадміністрації  Олегом Сліпцем було обговорено стан архівної справи в районі та шляхи вирішення проблемних питань.

За підсумками робочої наради було підготовлено протокольні доручення щодо заповнення вакантної посади в архівному відділі райдержадміністрації, проведення науково-технічного опрацювання документів селищної та сільських рад району.

Цього ж дня Катерина Миколаївна  провела прийом громадян Троїцького району у приміщенні архівного відділу Троїцької райдержадміністрації.

Прийом проведено за участю начальника архівного відділу Троїцької райдержадміністрації Людмили Ніколенко та директора комунальної установи «Трудовий архів територіальних громад Троїцького району» Оксани Григорець.

До директора Держархіву зверталися мешканці, представники юридичних осіб-джерел формування Національного архівного фонду з питань архівної справи і діловодства. У зверненнях порушувались переважно питання отримання архівних довідок про стаж і заробітну плату для призначення та перерахування пенсій, проведення експертизи цінності та науково-технічного опрацювання документів Національного архівного фонду юридичних осіб-джерел комплектування архівного відділу.

На усі звернення надано кваліфіковані відповіді в межах чинного законодавства та надані роз’яснення щодо порядку вирішення порушених питань.

Після проведення прийому громадян, Катерина Безгинська ознайомилась з роботою архівного відділу Троїцької райдержадміністрації, КУ «Трудовий архів територіальних громад Троїцького району» та умовами зберігання документів Національного архівного фонду та з кадрових питань (особового складу).

На зберіганні в архівному відділі райдержадміністрації знаходиться понад 16 тис. од.зб. документів Національного архівного фонду, що складає 195 фондів, в трудовому архіві - біля 8,9 тис. од.зб. документів з кадрових питань (особового складу) 118 ліквідованих (реорганізованих) підприємств, установ, організацій.

В зоні комплектування архівного відділу райдержадміністрації знаходиться 52 підприємства, установи, організації, на зберіганні яких, понад встановлені строки, знаходиться 266 од.зб. документів Національного архівного фонду.