Прес-центр11 травня 2017, 10:05

Відбувся мітинг з нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення і 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світової війни

8 травня 2017 року о 19-00 годині біля братської могили радянських воїнів та пам’ятного знаку на честь односельців, які загинули у роки Другої світової війни відбувся мітинг-реквієм з нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення і 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у якому взяли участь  голова районної державної адміністрації Олександр Іванов, перший заступник голови райдержадміністрації Олег Сліпець, заступник голови райдержадміністрації Валерій Папуша, голова районної ради Сергій Терещенко, заступник голови районної ради Олександр Мороз, селищний, сільські голови та секретарі рад, голова та члени ветеранської громадської організації, учасники АТО, представники духовенства, делегації трудових колективів, організацій та підприємств району, громадськість, учнівська молодь.

З промовою до присутніх  звернувся голова районної ради Сергій Терещенко: «Велика Вітчизняна війна чорною смугою пройшла по долях мільйонів наших співвітчизників. Рідну землю  визволяли від фашистів  сотні  мешканців району, чим внесли неоціненний вклад у Велику Перемогу. Завдяки їм сьогодні ми живемо під мирним небом. І пам’ять про подвиг назавжди залишиться з нами. Щороку, ми виходимо на мітинг-реквієм уклонитися героям – живим і полеглим».

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували загиблих у роки Другої світової війни земляків та загиблих у війні на Сході країни. До меморіалу слави, пам’ятних знаків покладено квіти та свічки.

         Також було проведено панахиду за загиблими у Другій світовій війні  з нагоди Дня пам'яті та примирення і 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світової війни  Благочинним Троїцького округу, настоятелем храму на честь Святої Трійці митрофорним протоієреєм Сергієм Ноздричевим.  

       Нікого не залишило байдужим театралізоване дійство у виконанні дитячого творчого колективу «Зорецвіт».