Прес-центр18 травня 2018, 15:05

Відбулося засідання колегії Троїцької райдержадміністрації

18 травня 2018 року під головуванням голови Троїцької райдержадміністрації Олександра Іванова відбулося чергове засідання колегії.

У роботі заходу взяли участь голова Троїцької районної ради Сергій Терещенко, члени колегії, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, сільські голови, представники районних громадських організацій та політичних партій, ЗМІ.

На засідання колегії розглянуті питання про підсумки проходження опалювального сезону 2017-2018 років та завдання з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років, стан реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду  та документів з особового складу в організаціях, підприємствах, установах району, підсумки надання населенню району субсидій в опалювальний період 2017-2018 років.

Під час колегії зазначені пріоритетні завдання з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років, серед яких проведення ремонтних робіт об’єктів соціального призначення, створення необхідних запасів матеріально-технічних ресурсів та погашення заборгованості за енергоносії.

Перший заступник голови райдержадміністрації зазначив, що райдержадміністрація сприяла проведенню заходів, спрямованих на максимальне донесення до населення об’єктивної інформації з питань політики децентралізації. Троїцький район активно включився у процес децентралізації, але даний процес відбувався не за схваленим облдержадміністрацією перспективним планом, – у 2017 році було утворено Троїцька селищна та Привільська сільська об’єднані територіальні громади, Новочервоненська сільська рада адміністративно увійшло до складу Нижньодуванської об’єднаної територіальної громади Сватівського району Луганської області. Олег Володимирович наголосив на проблемні питання, які виникають під час передачі бюджетних установ зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Троїцького району у власність відповідних об’єднаних територіальних громад.

На заході голова райдержадміністрації особливу увагу приділив активізації надання методично-консультативної допомоги органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям щодо ведення архівної справи та інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань надання субсидій серед населення у зв’язку зі змінами у чинному законодавстві, налагодженню співпраці з об’єднаними територіальними громадами згідно з наказом Міністерства соціальної політики України від 21.06.2017 № 1030.

З усіх розглянутих питань прийняті відповідні рішення.