Прес-центр15 cічня 2020, 15:01

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини

15 січня 2020 року під керівництвом в. о. голови райдержадміністрації Олега Сліпця відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при Троїцькій райдержадміністрації, за участю Служби у справах дітей Троїцької райдержадміністрації, Троїцького ВП ГУНП в Луганській області, Троїцької селищної ради, Троїцького районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Луганській області, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, КУ «Центр надання соціальних послуг», відділу освіти Троїцької райдержадміністрації, КНП «Троїцьке ТМО».

У ході засідання членами комісії розглянуто ряд питань порядку денного, а саме: про надання статусу дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту; про постановку громадянки на облік потенційних опікунів, піклувальників, та надання висновку про доцільність встановлення опіки, піклування над малолітньою дитиною; про утворення міждисциплінарної команди для розроблення, коригування та виконання індивідуального плану соціального захисту дитини, позбавленої батьківського піклування; про затвердження звітів за 2019 рік щодо стану виховання, утримання і розвитку прийомних дітей у прийомних сім'ях та дітей — вихованців у дитячому будинку сімейного типу; про розгляд клопотання КУ «Центр з надання соціальних послуг» Троїцької селищної ради Троїцького району Луганської області щодо виконання батьківських обов’язків відносно неповнолітньої дитини та розгляду питання щодо позбавлення їх батьківських прав; про виконання батьківських обов’язків громадянами відносно своїх малолітніх дітей.

Питання були ретельно вивчені працівниками Служби у справах дітей, обговорені присутніми членами комісії та запрошеними.

З’ясовано факти і обставини по кожному питанню окремо, прийняті конструктивні рішення в інтересах дітей і  взяті на контроль до їх повного виконання.