Прес-центр23 серпня 2019, 13:08

Відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації

У роботі взяли участь голова районної ради Сергій Терещенко, члени колегії, начальники управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники підприємств, організацій, закладів, агроформувань району, директора закладів освіти району, ЗМІ.

На порядку денному засідання колегії  були розглянуті наступні питання: про готовність закладів освіти до нового 2019-2020 навчального року та опалювального сезону, про стан розвитку дошкільної освіти у районі, про розвиток сімейних форм виховання та забезпечення права дитини на сімейне виховання, про стан роботи у сфері реалізації молодіжної політики у Троїцькому районі.

Про готовність закладів освіти до нового 2019-2020 навчального року та опалювального сезону та про стан розвитку дошкільної освіти у районі доповідала начальник відділу освіти Троїцької райдержадміністрації Людмила Суська. Під час виступу Людмила Іванівна повідомила, що відділом освіти райдержадміністрації, педагогічними колективами закладів загальної середньої освіти проводиться значна робота по забезпеченню належних умов розвитку освіти, завершується підготовка закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період. Також зазначила, що у закладах дошкільної освіти району забезпечується різнобічний розвиток дітей відповідно до їх індивідуальних, психологічних та фізичних особливостей.

По третьому питанню порядку денного надала інформацію начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз, яка повідомила, що служба у справах дітей приділяє значну увагу проблемам дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх прав та законних інтересів, створенню умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї. Робота служби у справах дітей направлена на розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, здійснення контролю за умовами проживання та виховання цих дітей. Узагальнюючи, Наталія Володимирівна наголосила на актуальність даного питання. Дитинство в Україні визнається загальнонаціональним пріоритетом і здійснюється з метою забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист та всебічний розвиток незалежно від складності життєвих обставин.

З наступного питання інформувала головний спеціаліст з питань молоді та спорту райдержадміністрації Сніжана Цимбалюк, яка повідомила, що на виконання Програми з реалізації молодіжної політики у Троїцькому районі на 2016-2020 роки «Молодь за майбутнє» у звітному періоді використано 7000,00 тис. грн та охоплено більш ніж  400 дітей різного віку. На ІІ півріччя планується залучити 5800,00 тис. грн з районного бюджету на проведення молодіжних заходів.

Підсумовуючи захід, Олег Володимирович висловив побажання покращити роботу і взаємодію між установами, організаціями, селищною та сільськими радами та наголосив на необхідності активізації діяльності керівників та працівників відповідних підрозділів з метою досягнення результатів.

З усіх розглянутих питань були прийняті відповідні рішення.