Прес-центр31 жовтня 2018, 15:10

Відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації

Сьогодні, 31 жовтня, голова Троїцької райдержадміністрації Олександр Іванов провів засідання колегії райдержадміністрації, у роботі якої взяли участь голова районної ради Сергій Терещенко, сільські голови, начальники управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники організацій, установ, підприємств району, представники ЗМІ.

На розгляд порядку денного були винесені два питання.

Начальник відділу економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації Світлана Колєсник проінформувала про підсумки виконання програми економічного і соціального розвитку Троїцького району за 9 місяців 2018 року. За звітний період  до загального фонду зведеного бюджету Троїцького району до якого увійшли районний, селищний та Привільський сільський бюджети надійшло 59,5 млн грн податків та зборів, що до затверджених показників складає 105 %. До затверджених місцевими радами показників районний бюджет виконано на 116 %, селищний на 106 %, бюджет Привільської ОТГ на 92 %. Трансфертів у бюджети за звітний період надійшло 160 млн грн. Видатки  складають 194 млн грн.

З питання про заходи щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період на території району надав інформацію головний спеціаліст з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Борис Невінчаний. З метою якісної та своєчасної підготовки господарського комплексу та установ бюджетної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період на 2018-2019 роки райдержадміністрацією прийнято розпорядження від 17.05.2018 № 168 «Про затвердження Плану організаційних заходів і складу районного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення району до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону».

 Для сталої роботи та своєчасного реагування на надзвичайні події та ситуації на території Троїцького району в осінньо-зимовий період 2018-2019 років Троїцькою райдержадміністрацією, керівництвом Державної пожежно-рятувальної частини -33 та Троїцького міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області проводяться наступні заходи:

постійний моніторинг можливого впливу погодних умов на стале функціонування систем життєзабезпечення, енергопостачання населених пунктів і транспортного сполучення; утримання в готовності до застосування наявні сили та засоби, у тому числі автомобілів підвищеної прохідності; систематично проводиться роз'яснювальна робота з населенням району щодо правил поведінки та запобігання виникненню пожеж у житловому секторі; проведено планові перевірки щодо стану пожежної безпеки в загальноосвітніх закладах району.

Троїцькою філією «Райавтодор» на попередження та ліквідацію надзвичайних ситуацій Троїцького району на осінньо-зимовий період було заготовлено 1200 тис тонн піску, 84 тонни солі для посипання доріг протиожеледним матеріалом.

В усіх комунальних службах району організовано цілодобове чергування аварійно-відновлювальних бригад.

Підсумовуючи роботу колегії голова наголосив на необхідності активізації діяльності керівників та працівників відповідних підрозділів з кожного напрямку розглянутих питань.

З розглянутих питань були прийняті відповідні розпорядження голови райдержадміністрації.