Прес-центр24 червня 2020, 13:06

Відбулось засідання робочої групи з координації дій щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів і погашення заборгованості із заробітної плати і соціальних виплат

19 червня 2020 року було проведено засідання робочої групи з координації дій щодо забезпечення податкових та інших надходжень до бюджетів, погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат з фізичними особами-підприємцями, які мають заборгованість.

Учасники заходу обговорили проблемні питання сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування; розглянули конкретні ситуації підприємців-боржників; напрацювали порядок обміну інформацією, канали інформування фізичних та юридичних осіб про наявність недоїмки, важливість своєчасної сплати внеску та оперативного погашення заборгованості, а також визначили спільні заходи по проведенню роз’яснювальної роботи щодо обов’язковості сплати єдиного внеску.

У ході засідання підприємців попереджено про відповідальність за порушення законодавства щодо своєчасної сплати ЄСВ. Боржники взяли до відома інформацію та зобов’язалися сплатити борги.

Підбиваючи підсумки, учасники засідання наголосили на продовженні співпраці в напрямку погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, висловили пропозиції щодо поліпшення результативності взаємодії, прийняли узгоджені рішення та досягли домовленостей щодо їх практичної реалізації.