Прес-центр26 червня 2020, 14:06

Відбулось засідання колегії райдержадміністрації

У ході заходу начальник Троїцького міськрайонного відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області Олександр Терещенко доповів про комплекс заходів щодо недопущення пожеж у пожежонебезпечний період та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на території району, наголосивши, що з початку 2020 року на території району зареєстровано 85 пожеж. Для вжиття дієвих заходів з метою зменшення випадків загоряння на сільгоспугіддях, лісових масивах та інших земельних ділянках проводиться роз’яснювальна робота серед населення району про недопущення пожеж в природній екосистемі, надаються інформації у засоби масової інформації, але не зважаючи на це ситуація з пожежами а екосистемах залишається складною.

Важливим питанням для недопущення виникнення надзвичайних ситуацій та подій є протипожежне водопостачання.

Гостро строїть питання організації чергування на пожежній та пристосованої для цілей пожежогасіння техніці. Не у всіх сільгоспформуваннях створені добровільні пожежні дружини та протипожежні ланки.

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз звітувала про основні пріоритети державної політики у забезпеченні прав дітей, зазначивши, що працюємо над вирішенням проблем: забезпечення контролю за дотриманням вимог чинного законодавства у сфері захисту прав дітей; забезпечення додержання вимог законодавства щодо встановлення опіки та піклування над дітьми, їх усиновлення; здійснення просвітницької роботи серед населення з метою створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та сімей патронатних вихователів.

Станом на 01.04.2020 на первинному обліку в Службі перебуває                24 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них: 9- діти-сироти, 15 - діти, позбавлені батьківського піклування. У районі функціонує 5 прийомних сімей, де виховується 8 дітей, 1 дитячий будинок сімейного типу, де проживає 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 2 сім’ї патронатного вихователя, які виховують

4 дітей. На регіональному та місцевому обліках з усиновлення перебуває 7 дітей, у віком від 1 до 17 років. Із них, влаштовано до сімейних форм виховання 5 дітей.

Надається практична та методична допомога органам місцевого самоврядування, навчальним закладам району щодо роботи з дітьми.

Протягом звітного періоду проведено 15 рейдів, у ході яких обстежено 23 сім’ї. 14 батьків попереджено про відповідальність за невиконання батьківських обов’язків, ініційовано притягнути до відповідальності.

У районі 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, не мають власного житла, але мають реєстрацію за місцем проживання опікуна/піклувальника, 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування мають право користування житлом батьків, 2 дітей, вищезазначеної категорії забезпечені житлом, 14 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб із їх числа перебувають на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов при виконавчих комітетах органів місцевого самоврядування, які є місцем їх походження). Забезпечується збереження житла, яке перебуває на праві користування чи у власності дітей. Поставлено на квартирний облік 4 дітей вищезазначеної категорії. Протягом 2019 та І півріччя 2020 року придбано житло за рахунок субвенції з державного бюджету 4 особам із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Відбулося 10 засідань комісії, на яких розглянуто 35 питань.

З підсумками надання населенню району субсидій в опалювальний період 2019-2020 років присутніх ознайомила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірина Гомольська, доповіла, що в опалювальному періоді 2019-2020 років субсидією на оплату житлово-комунальних послуг користувались 2130 домогосподарство району. Для порівняння - у опалювальному періоді 2018-2019 років субсидією на житлово-комунальні послуги  користувались 2301 домогосподарство. Тобто чисельність отримувачів субсидії зменшилася. За опалювальний період 2019-2020 років громадянам району було виплачено, перераховано та зараховано субсидій на загальну суму 12 млн. 402,9 тис. грн.

У 2019 році субсидією на придбання твердого палива та скрапленого газу користувалось 149 домогосподарств району, яким було нараховано 442,9 тис. грн, профінансовано з урахуванням заборгованості за минулі роки 451,5 тис. грн, заборгованість на 01.01.2020 відсутня.

У звітному періоді було проведено 20 засідань комісії по розгляду питань, пов’язаних з призначенням деяких видів соціальної допомоги та наданням пільг окремим родинам, на яких розглянуті заяви 747 громадян.

Але на сьогодні в громадах не створені віддалені робочі місця, визначені уповноважені особи, які будуть приймати документи на місцях і передавати їх до управління, як це передбачено чинним законодавством. Також є попередня домовленість з Центром надання соціальних послуг Троїцької селищної ради про виділення робочого місця спеціалісту управління для ведення прийому громадян у Центрі.

Начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, економічного розвитку та інфраструктури райдержадміністрації Юлія Твердохліб інформувала з питання «Про результати оцінки діяльності Троїцької райдержадміністрації за І квартал 2020 року» повідомивши, що моніторинг діяльності райдержадміністрації Луганської області проводився за 8 блоками. За результатами оцінки діяльності районних державних адміністрацій Луганської області за І квартал 2020 року Троїцька райдержадміністрація посіла 3 місце. Також зазначила, що керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації необхідно взяти на постійний контроль дане питання відповідно до компетенції.

 З питання «Про підсумки проходження опалювального сезону 2019-2020 років та завдання з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років» доповіла начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, економічного розвитку та інфраструктури райдержадміністрації Юлія Твердохліб зазначивши, що опалювальний сезон 2019-2020 років по району пройшов без зривів, аварій, відключень об'єктів за несплату енергоносіїв. Теплом були своєчасно забезпечені всі об'єкти сфери освіти, охорони здоров'я, підприємства житлово-комунального господарства, установи бюджетної сфери, підприємства та організації району, населення. Разом з комунальними службами розробляється детальний план заходів з підготовки до нового опалювального сезону.

Спільно з відділами освіти, культури, установами охорони здоров'я ведеться робота із визначення і виділення грошових коштів для здійснення комплексу підготовчих робіт з перевірки газових приладів обліку, необхідного ремонту систем опалювання, навчання операторів газових котлів, визначається необхідна кількість твердого палива, приведення в належний стан автотранспортної техніки. Кількість грошових коштів, необхідних для підготовки до наступного опалювального сезону, закладів культури, закладів охорони здоров’я, закладів освіти, визначається. Спільно з філією «Троїцький райавтодор» ДП «Луганський облавтодор», комунальними підприємствами,  селищним та сільськими головами, керівниками фермерських господарств вирішується питання по заготовлі посипного матеріалу і необхідної техніки для ліквідації негоди в зимовий період.

З питання «Про стан забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду та документів з особового складу в організаціях, підприємствах, установах району» надала інформацію начальник архівного відділу райдержадміністрації Людмила Ніколенко, яка відзначила, що планується та проводиться робота за основними напрямками діяльності відповідно плану розвитку архівної справи у районі, затвердженого головою райдержадміністрації та погодженого з Державним архівом області. План архівної справи за 2019 рік з усіх показників виконано. Архівний відділ здійснює контроль за станом діловодства та архівної справи в установах – джерелах формування Національного архівного фонду.

Особлива увага приділялась і приділяється прийманню документів установ та організацій району, в яких знаходяться документи з понад встановленим терміном зберігання. На сьогоднішній день в установах-джерелах комплектування архівного відділу зберігається більше 400 справ понад встановлений термін зберігання.

В архівному відділі станом на 01 січня 2020 року налічуються 169 фондів із загальною кількістю 16966 справ за 1943-2020 роки. Такій кількості документів необхідно забезпечити належне збереження.

Розглядаючи кожне питання, Олег Сліпець та члени колегії робили аналіз з відповідними зауваженнями та пропозиціями щодо покращення роботи у даних напрямках.

Підсумовуючи розглянуті питання, голова райдержадміністрації висловив побажання покращення роботи з інформованості населення. Також Олег Володимирович особливу увагу приділив роботі за червень з проблемних питань району: капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення Р-66 та автодоріг місцевого значення району; відчуження або обмін земель сільськогосподарського призначення приватної власності уздовж державного кордону у 50 метровій смузі, зайнятих, але не вилучених, під будівництво фортифікаційних споруд «Європейського валу» на державному кордоні; відсутність залізничного сполучення району з населеними пунктами області та іншими регіонами України.

З розглянутих питань прийняті відповідні рішення колегії.

Олег Сліпець та Сергій Терещенко привітали присутніх з державним святом - Днем Конституції України, зазначивши, що конституція визначила найціннішим – життя людини, її здоров'я, честь і гідність, надала кожному громадянину можливості для самоорганізації, свободу слова та віросповідання. І обов’язок кожного українця поважати Конституцію та дотримуватись її законів. Міцного здоров’я вам, добробуту і затишку у ваших родинах, мудрості, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону України – народовладдя, гуманізму та законності.