Прес-центр23 серпня 2017, 13:08

Відбулось засідання колегії райдержадміністрації

23 серпня 2017 року у залі засідань районної ради Перший заступник голови Троїцької райдержадміністрації Олег Сліпець провів засідання колегії. У роботі взяли участь заступник голови районної ради Олександр Мороз, члени колегії,селищний та сільські голови, начальники управлінь, відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники підприємств, організацій, закладів, агроформувань району, представники районних громадських організацій та політичних партій, ЗМІ.

На порядку денному засідання колегії виносилися ряд важливих питань у життєзабезпеченні району.

Про готовність закладів освіти до нового 2017-2018 навчального року та опалювального сезону доповідаланачальник відділу освіти троїцької райдержадміністраціїЛюдмила Суська. Під час виступу Людмила Іванівна зазначила, що щовідділ освіти райдержадміністрації, виконкоми селищної та сільських рад, педагогічні колективи шкіл проводили цілеспрямовану роботу по виконанню Закону України «Про освіту» з питань фінансування, матеріально-технічного забезпечення закладів освіти, достатнього для їх функціонування і розвитку.

У поточному навчальному році проведена робота привела до стабільного і стійкого функціонування навчальних закладів в осінньо-зимовий період. Кошти, виділені на установи освіти району згідно затвердженого бюджету на 2017 рік та змін до нього, склали 3574999,75 грн.

Заборгованість по заробітній платі та заборгованість по розрахункам відсутні.

Також Людмила Іванівна надала інформацію по другому питанню “Про стан розвитку дошкільної освіти у районі” зазначивши, щоробота відділу освіти Троїцької райдержадміністрації спрямована на виконання вимог законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про внесення змін до законодавчих актів з питань середньої та дошкільної освіти щодо організації навчально-виховного процесу», Положення про дошкільний навчальний заклад та інших державних нормативно-правових документів.

Мережа дитячих садків району складає  22 заклади, які включені до Єдиного державного реєстру як юридичні особи: 3 у смт Троїцьке – «Теремок», «Барвінок», «Ромашка» та 19 у сільській місцевості, із них: 6 працюють з повним режимом роботи груп – 9-10,5 годин, 16 – з короткотривалим перебуванням дітей протягом 4 годин ( 1 сезонний дитячий садок у с. Новоолександрівка працює з квітня до листопада). Із загальної кількості ДНЗ, 7 дошкільних навчальних закладів розташовані у власних будівлях (6 - у типових , 1 - у пристосованому приміщенні у с. Лантратівка), 15 - працюють у приміщеннях загальноосвітніх навчальних закладів.

По третьому питанню порядку денного інформувала начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз, яка повідомила, що на первинному обліку в службі перебуває 34 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них: 5 – діти - сироти, 29 – діти, позбавлені батьківського піклування. Протягом І півріччя перевірено умови проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в 11 сім'ях опікунів (піклувальників). Знято з обліку 4 дитини, позбавлених батьківського піклування, у зв'язку з досягненням повноліття, поставлено на облік 2 дітей.

          З метою дотримання пріоритетності права дитини на сімейне виховання, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (усиновлення, опіка та піклування, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу тощо), в районі функціонує 6 прийомних сімей, де виховується 11 дітей та 1 дитячий будинок сімейного типу, де проживає 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.Службою у справах дітей здійснюється контроль за умовами проживання та виховання дітей в цих сім’ях.

По четвертому питанню порядку денного інформувала начальник управління соціального захисту населення райдержадміністраціїІрина Гомольська, яка наголосила, що програма зайнятості населення Троїцького району на період до 2017 року (далі Програма) була затверджена рішенням двадцятої сесії районної ради шостого скликання від 23.07.2013 № 20/3.

         Метою програми є забезпечення регулювання ринку праці за допомогою правового, організаційного та економічного механізмів, що створюють умови для забезпечення зайнятості населення та його соціального захисту від безробіття.

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації та Троїцький районний центр зайнятості проводять організаційне супроводження, координацію та контроль за реалізацією заходів Програми. Ситуація на реєстрованому ринку праціпротягом поточного року характеризуєтьсязбільшеннямкількостізверненьнезайнятихгромадянвідносно до відповідногоперіодуминулого року на 107 осіб. Середньомісячнареєстраціягромадянзбільшилась на 18 осіб, і в звітномуперіоді  вона склала  84  особи.

По п’ятому питанню інформувала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Світлана Колєсник, яка повідомила, що Аналіз оцінки соціально-економічного розвитку регіонів за січень-березень 2017 року, який проведено Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації-керівника військово - цивільної адміністрації від 24.12.2015 № 650 свідчить про досягнення певних результатів.

За результатами моніторингу  соціально-економічного розвитку міст обласного значення та районів області за 1 квартал 2017 року Троїцький район займає 6 місце серед 12 районів області.

З питання «Про підсумки роботи райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування району із зверненнями громадян за I півріччя 2017 року» інформувала керівник апарату райдержадміністрації, Тетяна Авксентенко, яка повідомила, що за 6 місяців 2017 року до Троїцької райдержадміністрації, районної ради та органів місцевого самоврядування надійшло 604 звернення громадян (6 місяців 2016 р. - 605). Поштою надійшло 325 звернень (6 місяців 2016 року - 311), 279  звернень отримано на особистих прийомах (6 місяців 2016 року - 294).

Повторних звернення не надходило (6 місяців 2016 р. - 12),  колективних звернень - 31 (6  місяців 2016 р. – 31).

За звітний період громадянами було порушено 604 питання (6  місяців 2016 р. - 605).

Значну частку з них складають питання аграрної політики і земельних відносин – 193 (6 місяців 2016 р. - 182) та соціального захисту - 133 (6 місяців 2016р. – 107.

У ході заходу акцентувалася увага і на проблемних питаннях та шляхах їх вирішення.

Підсумовуючи, Олег Володимирович висловив побажання покращити роботу і взаємодію між установами, організаціями, аграріями району, селищною та сільськими радами.

З питань порядку денного колегії прийняті відповідні рішення