Прес-центр22 серпня 2018, 16:08

Відбулось засідання громадської ради Відбулось засідання громадської ради при райдержадміністрації при райдержадміністрації

22 серпня 2018 року відбулося засідання громадської ради при Троїцькій райдержадміністрації, у якому взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Олег Сліпець, начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Суська, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Наталія Мороз, головний спеціаліст, в.о. начальника відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Олена Савіна, члени громадської ради, представники ЗМІ.

 Олена Савіна, головний спеціаліст, в.о. начальника відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації повідомила присутніх Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Троїцького району за І півріччя 2018 року та повідомила, що аналіз виконання Програми соціального і економічного розвитку Троїцького району за І півріччя 2018 року свідчить про те, що органи влади та суб’єкти господарювання направляли всі зусилля на зміцнення тих позитивних результатів у економіці, які досягнуті у попередні періоди. А також на соціальний розвиток території.

Про готовність закладів освіти району до нового 2018-2019 навчального року та опалювального сезону і Про стан розвитку дошкільної освіти у районі повідомила Людмила Суська, начальник відділу освіти райдержадміністрації. Відділом освіти райдержадміністрації, педагогічними колективами закладів загальної середньої освіти шкіл проводиться цілеспрямована робота по виконанню Закону України «Про освіту» з питань фінансування, матеріально-технічного забезпечення закладів освіти, достатнього для їх функціонування і розвитку.

Станом на 01.07.2018 кошти, виділені на установи освіти району згідно затвердженого бюджету на 2018 рік та уточнень до нього, склали 60518700,00 грн.

Заборгованість по заробітній платі та заборгованість по розрахункам відсутні.

Робота відділу освіти райдержадміністрації спрямована на виконання завдань, які визначені у районній цільовій соціальній Програмі «Освіта Троїцького району 2017-2020 роки», та вимог законів України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», Положення про дошкільний навчальний заклад та інших державних нормативно-правових документів.

За статистичними даними станом на 01.01.2018 мережа закладів дошкільної освіти складала 22 ЗДО. Згідно рішення дев’ятнадцятої сесії VІІ скликання Троїцької районної ради від 08 лютого 2018 року № 19/9 «Про передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Троїцького району у власність територіальної громади Нижньодуванської селищної ради Сватівського району Луганської області Новочервоненського дошкільного навчального закладу (дитячий садок) «Перлина» Троїцької районної ради Луганської області та його майна» у лютому 2018 року Новочервоненський ДНЗ (дитячий садок) «Перлина» був переданий до Нижньодуванської ОТГ Сватівського району.

Про основні пріоритети державної політики у забезпеченні прав дітей повідомила Наталія Мороз, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації. На первинному обліку в службі перебуває 33 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них: 7 – діти - сироти, 26 – діти, позбавлені батьківського піклування. Знято з обліку 5 дітей, позбавлених батьківського піклування, у зв'язку з досягненням повноліття, поставлено на облік 1 дитину, позбавлену батьківського піклування. У районі функціонує 6 прийомних сімей, де виховується 9 дітей та 1 дитячий будинок сімейного типу, де проживає 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом звітного періоду виведено з прийомної сім’ї 2 особи із числа дітей, позбавлених батьківського піклування у зв’язку з досягненням повноліття та закінченням навчання.

            На сьогодні перебуває на обліку у службі у справах дітей 1 кандидат у прийомні батьки, які виявили бажання взяти на виховання дітей.

Уряд своєю постановою від 5 квітня 2017 року № 268 затвердив Порядок надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Спеціалісти служби у справах дітей спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працює над вищезазначеним питанням щодо надання статусу дітям, які проживають на території Троїцького району, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. На сьогодні надано статус 27 дітям та прийнято 25 заяв на комісію.