Прес-центр8 грудня 2017, 15:12

Відбулось засідання громадської ради при райдержадміністрації

8 грудня 2017 року в залі засідань районної ради відбулось розширене засідання громадської ради при Троїцькій райдержадміністрації щодо проблемних питань децентралізації в Троїцькому районі у якому взяли участь перший заступник, в.о. голови райдержадміністрації Олег Сліпець, заступник голови районної ради Олександр Мороз, начальник фінансового управління райдержадміністрації Олена Севостьянова, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Черкасова, директор Троїцького територіального центру соціального обслуговування (надання послуг) Валентина Ільницька, начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Суська, директор районного центру зайнятості Вадим Марченко, начальник районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Охрицька, начальник відділу культури райдержадміністрації Зінаїда Гуртяк, голови, секретар селищної ради Валентина Мороз, голова Привільської сільської ради Мирослава Ляшенко, голова Покровської сільської ради Віктор Огиренко, голова Тарасівської сільської ради Євгеній Литвинов, голова Тимонівської сільської ради Сергій Лихоманов, представники ЗМІ, громадськість.

Розпочинаючи засідання Олег Сліпець зазначив, що в Україні сьогодні відбувається процес децентралізації влади – реформа, яка передбачає передачу більших повноважень і ресурсів на рівень територіальних громад і має визначальний вплив на політичну, адміністративну, фінансову та інші сфери.

Децентралізація – це інструмент, яким треба вміти користуватися – це реформа якої бояться і без якої ніяк. Досвід створених об’єднаних територіальних громад доводить чим ефективніша влада, чим розумніше управління – тим краще задовольняються потреби громадян. Кількість донорських проектів і програм, які сприяють децентралізації в Україні, останнім часом значно зросла. Це говорить про збільшення підтримки реформи з боку міжнародної спільноти і дозволяє стверджувати про незворотність децентралізації в нашій країні.

На території Троїцького району створені та працюють дві об’єднані територіальні громади Троїцька об’єднана територіальна громада та Привільська об’єднана територіальна громада.

Троїцька об’єднана територіальна громада була утворена в 2017 році в наслідок об’єднання однієї селищної та одинадцяти сільських рад та включає тридцять дев’ять населених пунктів. Привільська об’єднана територіальна громада також була утворена в 2017 році в наслідок об’єднання двох сільських рад та включає одинадцять населених пунктів.

Секретар Троїцької селищної ради Валентина Мороз повідомила присутніх, що в 2017 році в Троїцькій об’єднаній територіальній громаді створено відділ освіти молоді та спорту, так як на території Троїцької громади розташовано шість загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступеня, сім загальноосвітніх навчальних заклади І-ІІ ступеня, один загальноосвітній навчальний заклад І ступеня, в яких навчається 1225 дітей, п'ятнадцять дошкільних навчальних заклади в яких виховується 575 дітей. На території громади діє один заклад позашкільної освіти, два заклади фізичної культури, та комунальна установа «Цент з надання соціальних послуг». Комунальна установа “Центр з надання соціальних послуг” Троїцької селищної ради Троїцького району Луганської області — є установою соціального захисту населення, заснованою на комунальній власності  Троїцької селищної ради, що проводить соціальну роботу з особами, сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Олена Севостьянова проінформувала про застосування програмно-цільового методу у бюджетному процесі та уточнення показників районного бюджету на 2017 рік.

В ході засідання активно обговорювались питання подальшого функціонування та розвитку галузі освіти, культури та соціального захисту населення в умовах